Recept na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou
Recept na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g čerstvého bílého chřestu kolečko citrónu 2 kostky cukru 2 lžičky soli máslo pórek na převázání na omáčku: 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 100 g nastrouhaného sýru s modrou plísní 100 g nastrouhaného čedaru pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou
Recept na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou: Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odlomíme zhruba třetinu jeho délky - spodní zdřevnatělou část. U bílého chřestu je dobré oloupat celý povrch, narozdíl od chřestu zeleného, kde je lepší špičky ponechat v původním stavu. Očištěné stonky rovnáme po pěti kusech a svazujeme je podélnými proužky pórku nebo slaniny. Dáme vařit vodu, do které jsme nasypali sůl, cukr a přidali kolečko citrónu. Do vroucí vody vložíme svazky chřestu a za mírného probublávání vaříme přibližně 10 minut. Po vyjmutí z vody přelijeme rozpuštěným máslem. Mezitím nastrouháme sýry. V kastrolku necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem. Přidáme nastrouhané sýry a vaříme asi 15 minut, přičemž šleháme dohladka. Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.
Poznámka k receptu na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou: Luky: Bešamel je ale něco jiného než sýrová omáčka Je to vlastně základ z mouky, másla a zředěný do požadované hustoty a teprve přidáním dalších surovin jsou z toho omáčky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 15.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 500 g čerstvého bílého chřestu kolečko citrónu 2 kostky cukru 2 lžičky soli máslo pórek na převázání na omáčku: 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 100 g nastrouhaného sýru s modrou plísní 100 g nastrouhaného čedaru pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou
|
|