RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky, recepty „Vánoční tradice“: Plněné oříšky, „Vánoční, tradice“:, Plněné, oříšky


Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky

Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě „Vánoční tradice“: Plněné oříšky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 100g hladké mouky 60g změklého másla 50g ořechů 35g mletého třtinového cukru 1 lžíce medu 1 a ½ lžičky mletého hřebíčku + troška másla na vymazání formiček Na krém: 140g zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 70g změklého másla.

„Vánoční tradice“: Plněné oříšky
Zvětšit obrázek

Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky

Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky:
V mixéru vyšlehejte 60g změklého másla s 1 lžící medu a 35g mletého třtinového cukru. Mezitím si nasekejte ořechy úplně na jemno. Smíchejte mouku s hřebíčkem a přes jemné síto ji prosejte do velké mísy. Přidejte ořechy i máslovou směs a vypracujte hladké voňavé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a uložte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny, raději však přes noc, aby se vůně hřebíčku mohla pořádně rozvinout. Zatímco se těsto chladí, vytvořte si krém ušleháním 140g zkaramelizovaného salka a 70g změklého másla. Uložte jej do ledničky ztuhnout. Rozehřejte si troubu na 170°. Malé formičky na oříšky vymažte pomocí mašlovačky tenkou vrstvou másla a vmáčkněte do nich kuličku těsta. Pečte ve vyhřáté troubě cca 10 minut. Během pečení se těsto hodně nafoukne, takže by vám nezůstal prostor na krém. Je tedy třeba je prstem (nebo třeba opačným koncem vařečky) uprostřed trošku promáčknout. Po vytažení z trouby nechte ořechy trošku vychladnout a až vás formičky nebudou na dotek pálit, mírným klepnutím o podložku je vyklopte. Krémem si naplňte cukrářský sáček s menším otvorem a zatímco oříšky chladnou, nechte si ho při pokojové teplotě mírně povolit, aby se s ním dobře pracovalo. Půlku oříšku naplňte dostatečným množstvím krému a přiklopte druhou půlku. Naplněné ořechy uskladněte nejlépe v uzavřené plechové krabici uložené v ledničce.

Poznámka k receptu na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky:
Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Je tam i diskuze a hodnocení, tak mi můžete něco napsat u mě, moc mě to potěší :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Vánoční tradice“: Plněné oříšky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 03.02.2013
  • Počet porcí: 55 malých oříšků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: Na těsto: 100g hladké mouky 60g změklého másla 50g ořechů 35g mletého třtinového cukru 1 lžíce medu 1 a ½ lžičky mletého hřebíčku + troška másla na vymazání formiček Na krém: 140g zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 70g změklého másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „vánoční tradice“: plněné oříšky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Vánoční tradice“: Plněné oříšky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist