|
Recept na Vánoční Panettone
Recept na Vánoční Panettone je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Vánoční Panettone budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g Hery 650 g polohrubé mouky 50 g droždí 150 g krupicového cukru 250 ml mléka 4 žloutky 2 vejce 150 g kandovaného ovoce nakrájeného na drobné kousky 150 g rozinek 1 lžička soli špetka nastrouhaného muškátového oříšku kůra z 1 citronu 1 vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční Panettone
Recept na Vánoční Panettone: Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka. Dobře rozmícháme, přidáme ještě 2 lžíce mouky a našleháme. Takto připravíme řídké těstíčko, které necháme na teplém místě nakynout. Prosátou mouku smícháme se žloutky,mlékem, vejci, solí,zbytkem cukru, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, kandovaným ovocem a rozinkami. Poté přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme vlažnou rozehřátou Heru. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek. Formu vysokou 15 cm o průměru 20 cm po obvodu vyložíme pečícím papírem. Vložíme do ní bochánek a necháme dalších 30 minut kynout. Před pečením povrch nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 200 °C a panettone nejprve asi 20 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut. Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom ho vyklopíme na kovovou mřížku a po úplném vychladnutí sloupneme pečící papír.
Poznámka k receptu na Vánoční Panettone: Zdroj: http://www.pecenijeradost.cz/recepty/panettone-pec... Panettone - italský vánoční bochánek Recept jsem upravila pouze nahrazením pergamenového papíru-pečícím a velikostí nádoby-pekla jsem v hrnci dle návodu a trochu mi přeteklo, uvedla jsem v postupu tedy větší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční Panettone, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LLilaa (Zuzka)
- Datum vložení: 24.03.2010
- Počet porcí: 4 určitě:-)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 200 g Hery 650 g polohrubé mouky 50 g droždí 150 g krupicového cukru 250 ml mléka 4 žloutky 2 vejce 150 g kandovaného ovoce nakrájeného na drobné kousky 150 g rozinek 1 lžička soli špetka nastrouhaného muškátového oříšku kůra z 1 citronu 1 vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční panettone,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční Panettone - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční Panettone
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|