|
Recept na Vánoční marokánky
Recept na Vánoční marokánky je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Vánoční marokánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml mléka, 20 g másla, 80 g cukru krupice, 80 g kandované pomerančové kůry nebo jiného kandovaného ovoce, 80 g mandlí, 10 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční marokánky
Recept na Vánoční marokánky: Nejdříve si spaříme horkou vodou mandle, oloupeme je a pokrájíme. Mléko, máslo, cukr a mouku smícháme, vaříme 1 minutu a odstavíme z ohně. Pak přisypeme mandle a pokrájené kandované ovoce, zamícháme a necháme vystydnout. Lžičkou tvoříme malé hromádky na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo na pečící papír) kousek od sebe, protože se teplem trochu roztečou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi na 150 °C 15 min, až okraje začnou růžovět. Necháme vychladnout a pak spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu na Vánoční marokánky: Pokud je pečeme mírně, jsou hned měkké a nepotřebují rozležet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční marokánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 03.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: 250 ml mléka, 20 g másla, 80 g cukru krupice, 80 g kandované pomerančové kůry nebo jiného kandovaného ovoce, 80 g mandlí, 10 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční marokánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční marokánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční marokánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|