|
Recept na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské
Recept na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 100 g tuku – máslo, Hera 50 g cukru 1 žloutek 1 bal.pudinku vanilkového (škrobové moučky) 100 g mouky hladké malou hrst oříšků mletých (nebo strouhané housky či mandlí) - - - - - - - - - - - - - - - - - moučkový cukr s přídavkem vanilkového na obalování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské
Recept na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské: V míse jen vařečkou smíchat cukr s tukem a žloutkem, přidat pudinkový prášek, mouku a strouhanku (oříšky), vypracovat těsto a hned formovat rohlíčky. (Těsto se nenechává odležet !!!) Péct v teplé troubě do světle růžova. Upečené obalovat v moučkovém cukru. Tyto rohlíčky jsou hned křehké. Z téhož těsta lze péct malé košíčky, ty pak naplnit máslovým krémem, polít čokoládovou polevou a zdobit oříškem, kokosem, lentilkou, barevnou cukrovou rýží, cukrovými perličkami, apod.
Poznámka k receptu na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské: * Formování rohlíčků: z těsta odštipuji po malých kouskách, v ruce udělám kuličku, pak váleček a na plech ohnu do tvaru rohlíčku. * Obalování rohlíčků v cukru: na papír rozprostřu cukr, na něj sesypu z plechu ještě teplé rohlíčky a opatrně převaluji, aby se rohlíčky cukrem celé obalily. * Recept dostala moje maminka od pí.R. někdy za války, takže se rohlíčky dělaly jen se strouhanou houskou, oříšky většinou nebyly - ale vyzkoušejte, není to k poznání, jen chuť je trošku jiná. Chuť se mění i podle druhu použitých ořechů (vlašské, lískové, mandle).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 27.01.2011
- Počet porcí: na 1 plech - cca 100 ks (jsou malinké)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: Těsto: 100 g tuku – máslo, Hera 50 g cukru 1 žloutek 1 bal.pudinku vanilkového (škrobové moučky) 100 g mouky hladké malou hrst oříšků mletých (nebo strouhané housky či mandlí) - - - - - - - - - - - - - - - - - moučkový cukr s přídavkem vanilkového na obalování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vanilkové rohlíčky a bábovičky paní rychnovské,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|