|
Recept na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
Recept na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Valašský frgál, ale z podkrušnohoří budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250ml vlažného mléka 35g droždí 500g prosáté polohrubé mouky 125g rozpuštěného másla 3 žloutky 100g moučkového cukru špetka soli Náplně: maková, tvarohová, marmeláda Drobenka: 60g krupicového cukru 60g polohrubé mouky 60g másla Na dohotovení: 60g másla na potření frgálů (rozpuštěného).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
Recept na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří: Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka propracujeme. Pak přidáme máslo a vypracujem vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 bochánky. Rozválíme je na kruhy silné asi 3 mm, přendáme na vymaštěný plech (pečící papír), naplníme libovolnými náplněmi a posypeme drobenkou. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Po upečení potřeme okraje i střed koláče rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří: Recept mám z časopisu, už nevím jeho název, ale to je snad jedno, hlavně, že je dobrý a nám moc chutnal. Hned po upečení byl křehoučký. Prostě jsem nevydržela a ještě skoro teplý nakrojila. Do druhého dne možná i zvlhne a bude měkký. Pokud zbyde. Já jsem na udělání těsta použila domácí pekárnu. Postup je ten, že nejdříve dáte tekuté suroviny a nakonec zbytek a nastavíte program těsto. Jo a ještě jsem zapomněla, přidala jsem do té marmelády kapku rumu pro chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Valašský frgál, ale z podkrušnohoří, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
- Datum vložení: 22.08.2012
- Počet porcí: 24 kousků(3 koláče)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 250ml vlažného mléka 35g droždí 500g prosáté polohrubé mouky 125g rozpuštěného másla 3 žloutky 100g moučkového cukru špetka soli Náplně: maková, tvarohová, marmeláda Drobenka: 60g krupicového cukru 60g polohrubé mouky 60g másla Na dohotovení: 60g másla na potření frgálů (rozpuštěného)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na valašský frgál, ale z podkrušnohoří,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Valašský frgál, ale z podkrušnohoří - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|