|
Recept na Vada pav - indicky snack
Recept na Vada pav - indicky snack je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Vada pav - indicky snack budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 stredne velkych zemiakov; uvarenych v supke, osupanych a roztlacenych 8-10 strucikov cesnaku, nastruhanych (alebo cesnakovu pastu) 4 zelene chilli papricky , nasekane nadrobno 1/4 hrnceka posekanej koriandrovej vnate 1 lyzicka stavy z citrona 1/4 lyzicky kurkumy stipka asafoetida sol olej susene cesnakove chutney 8 Pav na polohustu kasu na obalovanie: 1 a 1/4 hrnceka muky Besan sol 1/2 lyzicky paliveho chilli korenia 1/4 lyzicky kurkumy stipka sody alebo prasku do peciva 1 lyzica oleja voda podla potreby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vada pav - indicky snack
Recept na Vada pav - indicky snack: Do mise si dame dobre ochladnute, roztlacene zemiaky, cesnek, chilli papricky, kurkumu, asafoetida, stavu z citrona, nasekany koriander a sol a dobre vsetko premiesame a roztlacame prstami. Cesto rozdelime asi na 8 casti (na obr. je ich menej) a dlanami vytvarujeme gulocky. Cesticko na obalenie: zmiesame muku Besan, sodu, kurkumu, chilli korenie a sol v miske, pridame zohriatu lyzicu oleja a primiesame do muky. Postupne pridavame vodu, kym nevznikne hladka polohusta kasa, v ktorej sa daju gulocky dobre obalit. V hlbokej panvici zohrejeme olej tak, aby sa az varil, ked donho vhodime stipku cesticka. Postupne ponorime kazdu gulocku do besanoveho cesticka a hned vkladame do oleja, tak aby v nom plavali, osmazime do hneda na silnom ohni zo vsetkych stran. Hotove vyberieme, najlepsie na kuchynsky obrusok, aby absorboval olej. Na plochej panvici opecieme z oboch stran rozkrojene pav do hneda. Na spodnu cast Pav dame trocha suseneho cesnakoveho chutney. Na chutney ulozime jednu smazenu gulocku-Vada, ktoru zakryjeme druhou polovicou Pav. Jeme ako "hamburger".
Poznámka k receptu na Vada pav - indicky snack: http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/vada-pav.html
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vada pav - indicky snack, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: michsamant
- Datum vložení: 10.04.2010
- Počet porcí: podle velikosti, 50 ks určitě
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 6 stredne velkych zemiakov; uvarenych v supke, osupanych a roztlacenych 8-10 strucikov cesnaku, nastruhanych (alebo cesnakovu pastu) 4 zelene chilli papricky , nasekane nadrobno 1/4 hrnceka posekanej koriandrovej vnate 1 lyzicka stavy z citrona 1/4 lyzicky kurkumy stipka asafoetida sol olej susene cesnakove chutney 8 Pav na polohustu kasu na obalovanie: 1 a 1/4 hrnceka muky Besan sol 1/2 lyzicky paliveho chilli korenia 1/4 lyzicky kurkumy stipka sody alebo prasku do peciva 1 lyzica oleja voda podla potreby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vada pav - indicky snack,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vada pav - indicky snack - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vada pav - indicky snack
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|