|
Recept na Václavkové kuličky
Recept na Václavkové kuličky je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Václavkové kuličky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na hubovú zmes : cca 500 g podpňoviek ( václaviek ), 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie Ostatné : 1 balenie zemiakového cesta v prášku ( 400 g, tu je to cesto v prášku oprávnené, zahusťuje hubovú zmes ), 1 vajce, 1 lyžica sekanej zelerovej vňate, podľa potreby soľ a čierne korenie Na poliatie : 100 g údenej slaniny, 2 veľké cibule, 1 biela časť pórku, masť alebo olej podľa potreby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Václavkové kuličky
Recept na Václavkové kuličky: Hubová zmes : Orestujeme na malé kocky narezanú slaninu spolu s 1 narezanou cibuľou. Pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút. Huby vydusíme, aby boli bez šťavy. Necháme vychladnúť. K vychladnutým hubám pridáme zemiakové cesto, vajíčko, sekanú vňať a dobre premiešame. Ak treba dosolíme a dokoreníme ( čiernym korením nešetríme ). Necháme 10 min postáť. Z masy robíme guľky s priemerom asi 4 – 5 cm. Guľky varíme v osolenej vode cca 10 min ( 1 rozrežeme a skontrolujeme, či sú uvarené ). Na poliatie : Slaninu narežeme na kocky, rozškvaríme a orestujeme na nej narezané cibule a na kolieska narezaný pór. Ak slanina vytopí málo tuku, pridáme trocha masti alebo oleja. Uvarené guľky polejeme rozškvarenou slaninkou s cibuľou a pórkom.
Poznámka k receptu na Václavkové kuličky: Vodu, v ktorej sa guličky varili, nevylejeme. Určite sa do nej vyvarí nejaká hubka, ostane trocha zemiakového škrobu...povaríme v nej na kocky narezané zemiaky a ešte trocha húb, pridáme orestovanú cibuľu, príp. zeleninku a máme super polievku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Václavkové kuličky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 22.12.2012
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Na hubovú zmes : cca 500 g podpňoviek ( václaviek ), 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie Ostatné : 1 balenie zemiakového cesta v prášku ( 400 g, tu je to cesto v prášku oprávnené, zahusťuje hubovú zmes ), 1 vajce, 1 lyžica sekanej zelerovej vňate, podľa potreby soľ a čierne korenie Na poliatie : 100 g údenej slaniny, 2 veľké cibule, 1 biela časť pórku, masť alebo olej podľa potreby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na václavkové kuličky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Václavkové kuličky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Václavkové kuličky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|