|
Recept na Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou.
Recept na Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou. je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g moravského uzeného, 1 střední cibule, olivový olej, 3 lžíce hladké mouky, hrst sušených hub / čerstvé nemám:-( /, svazek čerstvé majoránky /tu mám :-)/, svazek naťové petrželky, 4 stroužky česneku, 1 malá cuketa, pepř, sůl, půl kostky masoxu, malý kousíček tvrdého sýra, olivový olej, 1 dcl smetany ke šlehání Na halušky: 500 g polohrubé mouky, 1 vejce a vody tolik, aby vzniklo polotuhé těsto..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou.
Recept na Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou.: 1. Do hrnce dáme olivový olej, na kterém zpěníme pokrájenou cibuli nadrobno. 2. Do orestované cibule nasypeme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, orestujeme a zalijeme vodou. Vody použijeme tolik, aby vznikla požadovaná konzistence omáčky. Přidáme pepř, sůl, půlku masoxu, nakrájený svazek majoránky a řádně promícháme. 3. Do vzniklé omáčky přidáme sušené houby, které jsme si předem namočili.Vaříme na mírném plameni. 4. Vedle si připravíme pánev, do které nalijeme trošku oleje, přidáme pokrájený česnek nadrobno a krátce orestujeme. Neoloupanou cuketku si nakrájíme na malé kostičky a přidáme k česneku. Krátce podusíme a dáváme pozor, aby cuketka nebyla rozvařená. 5. Tuto cuketovou směs s česnekem a smetanou přidáme do houbové omáčky a na mírném plameni prohříváme. 6.Na závěr přidáme svazek petrželové nati nakrájené nadrobno, minutku prohřejeme a odstavíme z plamene. 7. Moravské uzené si nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi do zlatova. Halušky: 500 g mouky smícháme s 1 vejcem a přidáme tolik vody, abychom měli polotuhé těsto, které propasírujeme haluškovačem do vřící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, tak je zcedíme. Přidáme lžíci oleje a promícháme, aby se nám neslepily. Na talíř dáme halušky, do středu nalijeme omáčku, poklademe opečeným uzeným a na to nastrouháme tvrdý sýr.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 09.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 400 g moravského uzeného, 1 střední cibule, olivový olej, 3 lžíce hladké mouky, hrst sušených hub / čerstvé nemám:-( /, svazek čerstvé majoránky /tu mám :-)/, svazek naťové petrželky, 4 stroužky česneku, 1 malá cuketa, pepř, sůl, půl kostky masoxu, malý kousíček tvrdého sýra, olivový olej, 1 dcl smetany ke šlehání Na halušky: 500 g polohrubé mouky, 1 vejce a vody tolik, aby vzniklo polotuhé těsto.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|