|
Recept na Uzenářské hovězí
Recept na Uzenářské hovězí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Uzenářské hovězí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g hovězí kýty 50 g anglické slaniny 1 pikantní klobása 70 g šunky vcelku (ne lisované) 1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky 100 ml zakysané smetany 1 lžíce hladké mouky vývar olej pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzenářské hovězí
Recept na Uzenářské hovězí: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme. Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda. Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří. Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar. V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme. Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Poznámka k receptu na Uzenářské hovězí: Upraveno podle "2000 nejlepších receptů".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzenářské hovězí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 400 g hovězí kýty 50 g anglické slaniny 1 pikantní klobása 70 g šunky vcelku (ne lisované) 1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky 100 ml zakysané smetany 1 lžíce hladké mouky vývar olej pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzenářské hovězí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzenářské hovězí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzenářské hovězí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|