|
Recept na Uzená zelňačka
Recept na Uzená zelňačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Uzená zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší masitá uzená kost, kysané zelí, 2 větší mrkve, 4 větší brambory, zakysaná smetana, kmín, sladká červená paprika, pepř, 4 kuličky nového koření, masox, sůl, 2 stroužky česneku, majoránka, 1-2 cibule, záklechtka (mouka+voda).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzená zelňačka
Recept na Uzená zelňačka: Uzenou kost uvaříme ve vodě. Necháme vychladnout a maso obereme. Vývar přecedíme. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť ve slané vodě. Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět. Poté přidáme uzené maso, propláchnuté kysané zelí, mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme 1 lžičkou sladké papriky. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem. Přisypeme lžičku kmínu, 4 kuličky nového koření, masox a vaříme do měkka. Po uvaření zahustíme zákletkou do požadované hustoty, přidáme lžičku majoránky, prolisovaný česnek, celou zakysanou smetanu a předvařené brambory. Promícháme a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí a trochou cukru. Podáváme s chlebem.
Poznámka k receptu na Uzená zelňačka: Jak dlouho se vaří uzené žebírko? hoďku??
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzená zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: misza (Míša)
- Datum vložení: 24.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 větší masitá uzená kost, kysané zelí, 2 větší mrkve, 4 větší brambory, zakysaná smetana, kmín, sladká červená paprika, pepř, 4 kuličky nového koření, masox, sůl, 2 stroužky česneku, majoránka, 1-2 cibule, záklechtka (mouka+voda)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzená zelňačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzená zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzená zelňačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|