RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Uzená plec na víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Uzená plec na víně, recepty Uzená plec na víně, Uzená, plec, na, víně


Recept na Uzená plec na víně

Recept na Uzená plec na víně je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Uzená plec na víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g uzené vepřové plece 1 cibule 2 mrkve 1/2 celeru 3 lžíce sekané petrželové natě 100 ml červeného vína vývar 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla černý pepř sůl.

Uzená plec na víně
Zvětšit obrázek

Recept na Uzená plec na víně

Recept na Uzená plec na víně:
V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka odpařit. Jakmile se veškerá tekutina vydusí, vložíme maso, které jsme pokrájeli na 2-3 menší kusy a opečeme ho ze všech stran. Přidáme bobkový list, petrželku, dobře opepříme a zalijeme takovým množstvím horkého vývaru, aby hladina sahala do třetiny výšky masa. Dusíme na velmi nízké teplotě hodinu až hodinu a půl, přičemž pokrm hlídáme a podle potřeby doléváme horký vývar. Hotové maso vyndáme a ostatní vydusíme na tuk (zůstává stopa po vařečce na dnu hrnce). Přisypeme hladkou mouku, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Kousky zeleniny pomačkáme šťouchadlem na bramborovou kaši, zmírníme teplotu na minimum a prováříme asi 25 minut. Na závěr vrátíme maso, které jsme nakrájeli na plátky, a prohřejeme (pokud nechceme mít maso přímo v omáčce, prohřejeme ho na páře, nebo ho po vyjmutí z pokrmu zabalíme do alobalu). Omáčku opatrně - podle chuti - dosolíme až hotovou, protože vývar je slaný a uzené maso jí také předá část ze svojí slanosti.

Poznámka k receptu na Uzená plec na víně:
Jedná se o upravený recept podle knihy Co chutná v Evropě (italská kuchyně).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzená plec na víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 07.01.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 600 g uzené vepřové plece 1 cibule 2 mrkve 1/2 celeru 3 lžíce sekané petrželové natě 100 ml červeného vína vývar 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla černý pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzená plec na víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzená plec na víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzená plec na víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist