|
Recept na Uzená plec na víně
Recept na Uzená plec na víně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Uzená plec na víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g uzené vepřové plece 1 cibule 2 mrkve 1/2 celeru 3 lžíce sekané petrželové natě 100 ml červeného vína vývar 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla černý pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzená plec na víně
Recept na Uzená plec na víně: V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka odpařit. Jakmile se veškerá tekutina vydusí, vložíme maso, které jsme pokrájeli na 2-3 menší kusy a opečeme ho ze všech stran. Přidáme bobkový list, petrželku, dobře opepříme a zalijeme takovým množstvím horkého vývaru, aby hladina sahala do třetiny výšky masa. Dusíme na velmi nízké teplotě hodinu až hodinu a půl, přičemž pokrm hlídáme a podle potřeby doléváme horký vývar. Hotové maso vyndáme a ostatní vydusíme na tuk (zůstává stopa po vařečce na dnu hrnce). Přisypeme hladkou mouku, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Kousky zeleniny pomačkáme šťouchadlem na bramborovou kaši, zmírníme teplotu na minimum a prováříme asi 25 minut. Na závěr vrátíme maso, které jsme nakrájeli na plátky, a prohřejeme (pokud nechceme mít maso přímo v omáčce, prohřejeme ho na páře, nebo ho po vyjmutí z pokrmu zabalíme do alobalu). Omáčku opatrně - podle chuti - dosolíme až hotovou, protože vývar je slaný a uzené maso jí také předá část ze svojí slanosti.
Poznámka k receptu na Uzená plec na víně: Jedná se o upravený recept podle knihy Co chutná v Evropě (italská kuchyně).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzená plec na víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g uzené vepřové plece 1 cibule 2 mrkve 1/2 celeru 3 lžíce sekané petrželové natě 100 ml červeného vína vývar 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla černý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzená plec na víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzená plec na víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzená plec na víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|