|
Recept na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
Recept na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kusy kuřecích prsíček, 150-200g anglické, nebo Váhalovy slaniny, 2 cca 4 cm dlouhé kusy zelené cibulky, půl mrkve, plnotučná hořčice, sůl, oblíbené koření na kuře, já dala čarodějku, 1 smetana ke šlehání, vajíčko, hladká mouka, strouhanka na trojobal, trochu oleje na předsmažení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
Recept na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce: Kuřecí prsíčka si rozkrojíme tak, abychom zvětšili jeho plochu. Mírně naklepeme přes fólii, osolíme, posypeme kořením, potřeme hořčicí. Očištěnou mrkev si uvaříme do poloměkka a polovinu z ní použijeme. Na každé prsíčko použijeme čtvrt mrkve, špalíček anglické, nebo jiné prorostlé slaniny, kus zelené cibulky a vše stočíme do roládky. Pokud je třeba, zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a mírně předsmažíme na oleji, aby nám strouhanka později v troubě neopadala. Rolky přendáme do pekáčku, zalijeme šlehačkou, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 25 min. Poté alobal sejmeme a dopékáme roládky dorůžova. Během pečení bez poklice-alobalu, aspoň jednou obracíme.
Poznámka k receptu na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce: Přítel mi donesl kupu receptů, časopisů z Petřvaldu. Z největší pravděpodobností patřily jeho zesnulé manželce. Mezi časopisy jsem našla na malém papírku rukou napsaný tento recept. Hned jsem si jej odložila a věděla, že ho musím vyzkoušet. Tímto svým provedením s mírnými úpravami vzdávám hold paní Marii Dorazinové..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 25.12.2011
- Počet porcí: 2-4 porce-jedno prsíčko stačí pro 2 lidi
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kusy kuřecích prsíček, 150-200g anglické, nebo Váhalovy slaniny, 2 cca 4 cm dlouhé kusy zelené cibulky, půl mrkve, plnotučná hořčice, sůl, oblíbené koření na kuře, já dala čarodějku, 1 smetana ke šlehání, vajíčko, hladká mouka, strouhanka na trojobal, trochu oleje na předsmažení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|