|
Recept na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi
Recept na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na polévku: králičí hlava a všechno co nám zbyde z králíka mimo jater(ty použijeme na knedlíčky), 2 mrkve, 1 cibule, kousek celeru, kousek petržele kořenu, 1 stroužek česneku, libeček, kousek pórku, 1/2 kostky masoxu, 5 kuliček pepře, sůl. Na knedlíčky: králíčí játra, sůl, kousek másla, majoránka, zázvor, strouhanka, pažitka. Na nudle: hrubá mouka, vejce, voda, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi
Recept na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi: Do hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox a celou hodinu necháme polévku na nejmenší teplotu válet-vařit od bodu varu. Na konci vaření vyndáme zeleninu a nasekáme jí zpátky do polévky. Mezi tím si uděláme knedlíčky, smícháme naškrábaná játra se všemi ingrediencemi, zpevníme strouhankou a pak zavařujeme do polévky. Nudle si také uděláme, to každý zná-smíchat mouku s vajíčkem, trochou vody, aby vzniklo těsto, které půjde pěkně rozválet na plát, ten si rozřežeme na pruhy, dáme chvíli vysušit a pak krájíme na nudle, nemusí být přímo vlasové.. a zavaříme do polévky o malinko dřív, než knedlíčky, posypeme pažitkou a nakrájeným pórkem na malé nudličky.
Poznámka k receptu na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi: Já tak dělám všechny polévky v nichž je maso a nechávám válet i déle, tak 2 hodiny, vývar je pak silný!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 24.08.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Na polévku: králičí hlava a všechno co nám zbyde z králíka mimo jater(ty použijeme na knedlíčky), 2 mrkve, 1 cibule, kousek celeru, kousek petržele kořenu, 1 stroužek česneku, libeček, kousek pórku, 1/2 kostky masoxu, 5 kuliček pepře, sůl. Na knedlíčky: králíčí játra, sůl, kousek másla, majoránka, zázvor, strouhanka, pažitka. Na nudle: hrubá mouka, vejce, voda, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|