|
Recept na Ukrajinský boršč
Recept na Ukrajinský boršč je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Ukrajinský boršč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
varim od oka, tak že množstvo surovin len orientačne. Asi 750gr.bravčoveho mäsa (môže byť aj s troškou tučneho, potom je kvalitnejší vyvar),2stredne velke mrkvy, 1 stredne velky petržlen, kusok celeru, 1velka cibuľa, 1 stredne velka červena repa, 1/2 malej hlavičky bielej kapusty, 3 stredne velke zemiaky,asi 1dcl paradajkoveho pretlaku,soľ,čierne čerstvo pomlete korenie, trochu vegety,olej, alebo masť, cesnak, petržlenova vňať, kysla smotana..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ukrajinský boršč
Recept na Ukrajinský boršč: mäso pokrajať na menšie kusky,vložiť do hrnca, zaliať asi litrom vody, trochu osoliť a nechať variť na miernom ohni.Medzitym nakrajať kapustu na pružky a asi po pol hodine pridať k mäsu.Cibulu nakrajať nadrobno, zeleninu postruhať na hrubom struhadle, zemiaky na kôstky.V hlbokej panvicí roztopiť masť, opražiť cibulu do sklovita,postupne pridavať mrkvu, petržlen, celer, červenu repu(musi sa trochu popražiť, aby pustila farbu), paradajkovy pretlak. Všetko spolu podusiť asi 10minut, a celý obsah panvice vyliať do hrnca s mäsom a kapustou,pridať pokrajane zemiaky, premiešať, podla potreby doliať horucou vodou a variť až bude mäso mäkke.Dochutiť, pridať prelisovaný cesnak, petržlenovu vňať. Kysla smotana ide až do hotoveho na tanier.
Poznámka k receptu na Ukrajinský boršč: Famy o troch druhoch mäsa nie su pravdive, na chuti to nič nemeni. A na Ukrajine sa boršč vari z toho, čo je k dispozicii (co dum dal).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ukrajinský boršč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Besty (Oksana Ryšková)
- Datum vložení: 06.06.2010
- Počet porcí: 5-litrovy hrniec
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: varim od oka, tak že množstvo surovin len orientačne. Asi 750gr.bravčoveho mäsa (môže byť aj s troškou tučneho, potom je kvalitnejší vyvar),2stredne velke mrkvy, 1 stredne velky petržlen, kusok celeru, 1velka cibuľa, 1 stredne velka červena repa, 1/2 malej hlavičky bielej kapusty, 3 stredne velke zemiaky,asi 1dcl paradajkoveho pretlaku,soľ,čierne čerstvo pomlete korenie, trochu vegety,olej, alebo masť, cesnak, petržlenova vňať, kysla smotana.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ukrajinský boršč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ukrajinský boršč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ukrajinský boršč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|