|
Recept na Tyrolská játra
Recept na Tyrolská játra je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Tyrolská játra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2kg hovězích jater, zelenina pod svíčkovou, cibule, bobkový list, nové koření(asi 2 ks), sladkou smetanu, mléko podle pořeby, lžíci hořčice, olej, lžíci hladké mouky na zahuštění, lžíce octa(ohřát, nesráží se omáčka) Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem, nebo solí, jak kdo má rád. Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tyrolská játra
Recept na Tyrolská játra: Na oleji si orestujeme kořenovou zeleninu, buď mraženou, pokud máme, tak čerstvou. Přidáme cubuli, lžíci hořčice, ještě chvíli prohřejeme na naložíme naklepané, popepřené plátky jater. Orestujeme je z obou stran, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, vyndáme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme omáčku lžící hladké mouky a smetanou, ze které uděláme zákletku. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Tyrolská játra: PatkovaKaterina: to je mi fakt líto!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tyrolská játra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 27.11.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1/2kg hovězích jater, zelenina pod svíčkovou, cibule, bobkový list, nové koření(asi 2 ks), sladkou smetanu, mléko podle pořeby, lžíci hořčice, olej, lžíci hladké mouky na zahuštění, lžíce octa(ohřát, nesráží se omáčka) Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem, nebo solí, jak kdo má rád. Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tyrolská játra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tyrolská játra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tyrolská játra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|