|
Recept na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty
Recept na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové kotlety 4 ks, sůl, pepř bílý mletý, cibule 2 ks, česnek - 1 větší stroužek, rajčatový protlak 2 lžičky, olej 2 lžíce, tymián čerstvý - 2 snítky (nebo lžička sušeného) rajčata - 5 větších, cuketa 1 mladá ( do 20 cm), olivový olej 1 lžička, mouka hladká 1 lžíce, voda na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty
Recept na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty: Kotlety si lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek si oloupeme a nakrájíme na jemno. V kastrolu si rozehřejeme olej a z obou stran na něm orestujeme připravené kotlety. Kotlety vyjmeme a odložíme na talíř. Do tuku si nasypeme cibuli a restujeme jí do zlatova, pak přidáme česnek, necháme chvilku rozvonět, přidáme protlak, rychle jej orestujeme (aby nám nezhořkl) a ihned zalijeme horkou vodou (asi do výšky 2 cm). Poté vložíme maso a pokud je potřeba, tak ještě trošku podlijeme vodou (maso nesmí být úplně potopené). Přidáme tymián, 1 na čtvrtky pokrájené rajče, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme studenou vodou a necháme asi 15 min. pomalu provářet. - Nebo si šťávu z pod masa zahustíme moukou, rozmíchanou ve troše studené vody.- Provařenou šťávu si propasírujeme přes cedník, dle chuti dosolíme (můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku) a necháme chvilku mírně provářet, aby nám šťáva pustila glanc. Poté do šťávy přidáme maso a necháme je prohřát. Mezitím si zbylá rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme horkou vodou. Po pár minutách si rajčata prudce ochladíme a oloupeme je. Rozkrojíme je na půl, lžičkou vyndáme jadérka a zbylou dužinu pokrájí na širší proužky. Mladou cuketu si pečlivě umyjeme (nemusí se loupat) a pokrájíme jí na půl kolečka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme na něj pokrájenou cuketu, lehce jí osolíme a prudce jí pár minutek restujeme. Poté přidáme nakrájené proužky rajčat, rychle je prohřejeme - zelenina nesmí být měkká a rozvařená - a přidáme jí do hotové šťávy s masem. Šťávu přivedeme k varu a ihned vypneme. Do hotového jídla můžeme přidat ještě pár lístků čerstvého tymiánu. Hotové jídlo podáváme s rýží, vařenými bramborami nebo s kuskusem.
Poznámka k receptu na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty: Na zahrádce nám zraje spousta zeleniny a tak jsem jí hojně používám k vaření. Toto je jedna z variant. Recept vypadá díky své délce složitě, ale opět jsem se ho snažila rozepsat i pro ty, co s vařením začínají ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 12.10.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové kotlety 4 ks, sůl, pepř bílý mletý, cibule 2 ks, česnek - 1 větší stroužek, rajčatový protlak 2 lžičky, olej 2 lžíce, tymián čerstvý - 2 snítky (nebo lžička sušeného) rajčata - 5 větších, cuketa 1 mladá ( do 20 cm), olivový olej 1 lžička, mouka hladká 1 lžíce, voda na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tymiánové vepřové kotlety s cuketkou a rajčaty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|