RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem, recepty Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem, Tymiánové, sumac, kuře, bramborovo-cizrnovým, salátem


Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kuřecí stehna 4 velké brambory 1 menší cuketa 1 velká cibule 1 palice česneku 1 1/2 polévkové lžíce oleje 1 necelá polévková lžíce čerstvého tymiánu + pár snítek do pekáče trocha najemno nakrájeného rozmarýnu (není nutné) 1 čajová lžička sumacu špetka mletého kmínu sůl, pepř Salát: 1/2 plechovky cizrny 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 2 čajové lžičky citronové šťávy 1/4 čajové lžičky kari 1/4 lžičky sladké papriky 1/2 čajové lžičky medu špetka drceného kmínu, špetka pepře.

Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
Zvětšit obrázek

Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem:
Olej, tymián, rozmarýn, 1 rozdrcený stroužek česneku, kmín a sumac jsem si smíchala v misce. Směsí jsem potřela kuře z obou stran a i pod kůží. Pak jsem jej ještě z obou stran osolila a opepřila. Brambory jsem si omyla, nakrájela na větší kostky a vsypala do pekáče k masu. Cibuli jsem rozkrájela na větší kusy, zbytek palice česneku rozebrala na stroužky (ponechané ve slupce) a to vše jsem přidala do pekáče. Mírně jsem vše ještě osolila, opepřila, promíchala, podlila vodou, navrch jsem poházela pár snítek tymiánu a nechala péct 3/4 hodiny při 190°C. Po půl hodině pečení jsem přidala na větší kostky nakrájenou cuketu. Po 3/4 hodině jsem na 10 minut stehna přesunula na rošt a nechala je trochu opéct i zespoda (není to nutné a prostě se pak bude jen péct ještě těch 10 minut v pekáčku). Pokud se voda hodně odpaří, mohou se brambory ještě mírně dodatečné podlít. Na dresing jsem smíchala všechny ochucovací ingredience. Po vytažení pekáče z trouby jsem si 2/3 brambor s cibulí a cuketou smíchala s cizrnou do toho přidala připravený dresing. Pečený česnek je možno sníst, nechat bokem a namazat na chleba či vyhodit. Jeho účel je v podstatě ochutit a ovonět =).

Poznámka k receptu na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem:
Sumac jsou usušené a umleté plody škumpy, ale těch jedlých druhů typických pro Střední východ. Příchutí trošku jako citrón, proto je dobrý na maso, ryby, luštěniny nebo do salátů. A jako bonus podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům, vaří se z něj čaj při žaludečních potížích. Vím, že v Praze se sehnat dá (já jej dostala darem z Dubaje). Salát s cizrnou není nutný. Maso se dá jíst i jen s pečenými brambory nasáklými vůněmi a chutěmi s pekáčku. Hořčicovo-kari dresing to spíše udělá lehce pikantní a cizrna je prostě úžasná =). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/tymianov...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 13.03.2014
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 2 kuřecí stehna 4 velké brambory 1 menší cuketa 1 velká cibule 1 palice česneku 1 1/2 polévkové lžíce oleje 1 necelá polévková lžíce čerstvého tymiánu + pár snítek do pekáče trocha najemno nakrájeného rozmarýnu (není nutné) 1 čajová lžička sumacu špetka mletého kmínu sůl, pepř Salát: 1/2 plechovky cizrny 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 2 čajové lžičky citronové šťávy 1/4 čajové lžičky kari 1/4 lžičky sladké papriky 1/2 čajové lžičky medu špetka drceného kmínu, špetka pepře
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist