|
Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsa 15 dkg anglické slaniny 3 stroužky česneku ½ citronu 1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu(nebo 1 lžička sušeného) 2 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje 150ml bílého vína šlehačka sůl, pepř Celé brambory uvařené ve slupce Jablka, 1 lžíce másla, třtinový cukr (nebo vanilk.cukr).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře: Nejdříve si s předstihem uvaříme větší brambory (1 brambora=1 porce, ale není podmínkou) ve slupce. Předehřejeme troubu na 200st. Uvařené brambory nahoře rozkrojíme do kříže, osolíme, pokapeme máslem a hned dáme na pečícím papíře opéct do trouby – tak 15-20min., záleží, jak je chceme mít hodně pečené… Nachystáme si všechny suroviny: prsa i slaninu na opravdu tenké nudličky, tymián natrháme najemno, škrabkou sloupneme kůru z řádné očištěné půlky citronu a nakrájíme ji taktéž na jemné nudličky, česnek na tenké plátky. Postup: na pánvi na másle s přídavkem olivového oleje osmažíme osolené a opepřené kuřecí nudličky a dáme stranou, ale udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu, přidáme česnek, citron.kůru a tymián, lehce ještě orestujeme, aby se uvolnila vůně tymiánu a citr.kůry a zalijeme vínem a chvilku povaříme. Vložíme zpět kuřecí nudličky, zalijeme šlehačkou a tak 5min. ještě provaříme, ale jen zlehka nechat probublat. Nakonec dochutíme, pokud je třeba solí a asi lžíci citron.šťávy. Jablka – jádřince vyloupneme, rozkrojíme na tenké kulaté plátky a po obou stranách na másle lehce opečeme, aby jablko změklo. Aby nebyla jablka kyselá, můžeme ještě na pánvi posypat pro lepší chuť třtinovým nebo vanilk.cukrem. Před servírováním pečenou bramboru na řezu vidličkou více rozevřeme a poklademe nudličkami s omáčkou.
Poznámka k receptu na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře: Inspirace: Jamieho (Olivera) lahodné pečené kuře – půjčila jsem si ale pouze jeho suroviny a přidala pečenou bramboru a jablka. Originál je celé kuře, uvedené suroviny vložené pod kůži a pečené na bramborách a celeru, což se chystám také vyzkoušet. Nic ale nemění na tom, že kombinací těchto surovin byly i nudličky lahodné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 15.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsa 15 dkg anglické slaniny 3 stroužky česneku ½ citronu 1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu(nebo 1 lžička sušeného) 2 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje 150ml bílého vína šlehačka sůl, pepř Celé brambory uvařené ve slupce Jablka, 1 lžíce másla, třtinový cukr (nebo vanilk.cukr)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|