|
Recept na Tvarůžkové"chlebánky"
Recept na Tvarůžkové"chlebánky" je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Tvarůžkové"chlebánky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g již tekutiny zbavené chlebové hmoty/1 větší starší čtvrtka chleba před namočením 350 g olomouckých tvarůžků 200 g 30%smetany ke šlehání/můžeme nahradit obyčejným mlékem 1 vejce 1 červená cibule nakrájená nadrobno 1 svazek lahůdkové cibule-pouze zelená nať, nakrájená na jemné kroužky 2 lžičky Mahá koření/můžeme nahradit drceným kmínem 7 zarovnaných lžic strouhanky česnek podle chuti/já jsem prolisovalala jen 2stroužky tuk na smažení/použila jsem sádlo s olejem dále budeme potřebovat pevnější nervy při smažení a žádné čumily za zády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarůžkové"chlebánky"
Recept na Tvarůžkové"chlebánky": Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe natáhnout. Poté nasáknutý chleba dáme do cedníku a zbytek tekutiny vymačkáme(smetanu/mléko nevyléváme, můžeme použít s přidáním trochy hl. mouky jako záklechtku do polévky, či omáčky). Vymačkaný chleba dáme do mísy. Přidáme tvarůžky, nakrájenou cibuli, nať, česnek, vejce a strouhanku Rukou velice důkladně všechno promačkáme a takto připravenou směs necháme 1/2hodiny uležet. Poté přidáme mahá koření, nebo kmín a podle hustoty můžeme přidat trochu zbylé tekutiny, kterou jsem vymačkali z chleba. Opět důkladně rukou promícháme. Těstíčko by mělo být trochu tužší, zhruba jako masová směs na karbanátky. Lžící si vykrajujeme do dlaně hromádku, mezi dlaněma vytvarujeme a vkládáme do pánve z rozehřátým tukem. Necháme zhruba minutu smažit na plný výkov, pak ubereme na minumum a nejlépe vařčkou placky opatrně uvolníme ode dna. Smažíme 4minuty do zlatavé barvy. Placky otočíme, opět na nejvyšším stupni minutu opečeme, vařečkou uvolníme a další 4minuty dosmažíme. Hotové „chlebánky“ klademe na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Na talíři posypeme nakrájenou cibulovou natí a můžeme hodovat.
Poznámka k receptu na Tvarůžkové"chlebánky": odkaz na Mahá koření http://www.naturescare.cz/ceria-maha-koreni-100g.x... Doporučuji smažit v místnosti, kde Vám na pozadí nepeče sluníčko, je tam chládek a nikdo Vám nemůže dýchat mezi lopatky, jestli to už bude hotové:-) Manžel má raději vypečenější placky, já zase méně vypečené, tak jsem se snažila 2x. Nemusíte „chlebánky“ dělat zrovna z takového množství chleba a tvarůžků, jen je dobré dodržet-kolik je na váhu vymačkaného chleba-tak také tolik smradlavečků:-) Nebojte se, při smažení, ani pak není v bytě žádný znatelný odér. Našla jsem tady2 recepty na placky z brambor a tvarůžků, tak je přidávám do podobných, ať je z čeho vybírat. Málem bych zapomněla-je po nich hrozná žízeň!!!:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarůžkové"chlebánky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.09.2013
- Počet porcí: 12 kusů menších placek(asi jako lívance)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 350 g již tekutiny zbavené chlebové hmoty/1 větší starší čtvrtka chleba před namočením 350 g olomouckých tvarůžků 200 g 30%smetany ke šlehání/můžeme nahradit obyčejným mlékem 1 vejce 1 červená cibule nakrájená nadrobno 1 svazek lahůdkové cibule-pouze zelená nať, nakrájená na jemné kroužky 2 lžičky Mahá koření/můžeme nahradit drceným kmínem 7 zarovnaných lžic strouhanky česnek podle chuti/já jsem prolisovalala jen 2stroužky tuk na smažení/použila jsem sádlo s olejem dále budeme potřebovat pevnější nervy při smažení a žádné čumily za zády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarůžkové"chlebánky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarůžkové"chlebánky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarůžkové"chlebánky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|