RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarůžkové"chlebánky"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarůžkové"chlebánky", recepty Tvarůžkové"chlebánky", Tvarůžkové"chlebánky"


Recept na Tvarůžkové"chlebánky"

Recept na Tvarůžkové"chlebánky" je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Tvarůžkové"chlebánky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350 g již tekutiny zbavené chlebové hmoty/1 větší starší čtvrtka chleba před namočením 350 g olomouckých tvarůžků 200 g 30%smetany ke šlehání/můžeme nahradit obyčejným mlékem 1 vejce 1 červená cibule nakrájená nadrobno 1 svazek lahůdkové cibule-pouze zelená nať, nakrájená na jemné kroužky 2 lžičky Mahá koření/můžeme nahradit drceným kmínem 7 zarovnaných lžic strouhanky česnek podle chuti/já jsem prolisovalala jen 2stroužky tuk na smažení/použila jsem sádlo s olejem dále budeme potřebovat pevnější nervy při smažení a žádné čumily za zády.

Tvarůžkové
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarůžkové"chlebánky"

Recept na Tvarůžkové"chlebánky":
Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe natáhnout. Poté nasáknutý chleba dáme do cedníku a zbytek tekutiny vymačkáme(smetanu/mléko nevyléváme, můžeme použít s přidáním trochy hl. mouky jako záklechtku do polévky, či omáčky). Vymačkaný chleba dáme do mísy. Přidáme tvarůžky, nakrájenou cibuli, nať, česnek, vejce a strouhanku Rukou velice důkladně všechno promačkáme a takto připravenou směs necháme 1/2hodiny uležet. Poté přidáme mahá koření, nebo kmín a podle hustoty můžeme přidat trochu zbylé tekutiny, kterou jsem vymačkali z chleba. Opět důkladně rukou promícháme. Těstíčko by mělo být trochu tužší, zhruba jako masová směs na karbanátky. Lžící si vykrajujeme do dlaně hromádku, mezi dlaněma vytvarujeme a vkládáme do pánve z rozehřátým tukem. Necháme zhruba minutu smažit na plný výkov, pak ubereme na minumum a nejlépe vařčkou placky opatrně uvolníme ode dna. Smažíme 4minuty do zlatavé barvy. Placky otočíme, opět na nejvyšším stupni minutu opečeme, vařečkou uvolníme a další 4minuty dosmažíme. Hotové „chlebánky“ klademe na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Na talíři posypeme nakrájenou cibulovou natí a můžeme hodovat.

Poznámka k receptu na Tvarůžkové"chlebánky":
odkaz na Mahá koření http://www.naturescare.cz/ceria-maha-koreni-100g.x... Doporučuji smažit v místnosti, kde Vám na pozadí nepeče sluníčko, je tam chládek a nikdo Vám nemůže dýchat mezi lopatky, jestli to už bude hotové:-) Manžel má raději vypečenější placky, já zase méně vypečené, tak jsem se snažila 2x. Nemusíte „chlebánky“ dělat zrovna z takového množství chleba a tvarůžků, jen je dobré dodržet-kolik je na váhu vymačkaného chleba-tak také tolik smradlavečků:-) Nebojte se, při smažení, ani pak není v bytě žádný znatelný odér. Našla jsem tady2 recepty na placky z brambor a tvarůžků, tak je přidávám do podobných, ať je z čeho vybírat. Málem bych zapomněla-je po nich hrozná žízeň!!!:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarůžkové"chlebánky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 29.09.2013
  • Počet porcí: 12 kusů menších placek(asi jako lívance)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 350 g již tekutiny zbavené chlebové hmoty/1 větší starší čtvrtka chleba před namočením 350 g olomouckých tvarůžků 200 g 30%smetany ke šlehání/můžeme nahradit obyčejným mlékem 1 vejce 1 červená cibule nakrájená nadrobno 1 svazek lahůdkové cibule-pouze zelená nať, nakrájená na jemné kroužky 2 lžičky Mahá koření/můžeme nahradit drceným kmínem 7 zarovnaných lžic strouhanky česnek podle chuti/já jsem prolisovalala jen 2stroužky tuk na smažení/použila jsem sádlo s olejem dále budeme potřebovat pevnější nervy při smažení a žádné čumily za zády
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarůžkové"chlebánky", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarůžkové"chlebánky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarůžkové"chlebánky"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist