|
Recept na Tvarohový tunel s ovocem
Recept na Tvarohový tunel s ovocem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Tvarohový tunel s ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 5 vajec 12 dkg polohrubé mouky 12 dkg krupicového cukru 1 lžička solamylu špetka soli nebo pár kapek citronové šťávy Krém: 50 dkg ovoce (část odložit na odobení) 4 dl smetanového jogurtu 2 dl šlehačky 40% nebo 36% 15 dkg tvarohu s vanilkovou příchutí 40 g čiré želatiny 3 lžíce moučkového cukru (možno přisladit) Na potažení a ozdobení moučníku: 4dl šlehačky 2 ztužovače Smetana-fix.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohový tunel s ovocem
Recept na Tvarohový tunel s ovocem: Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý hladký sníh. Do vyšlehaného sněhu po kapkách metličkou vmícháváme rozmíchané žloutky a nakonec pomalu vmícháváme mouku smíchanou se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem od středu do stran na stejnoměrnou vrstvu a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 5 -7 minut. Já jsem pekla na nižším plechu o vnitřních rozměrech 32 x 40 cm. Jinak je vhodný plech 25 x 40 cm. Po mírném vychlazení odlepíme papír a těsto přemístíme na pocukrovaný díl plátna (utěrky) nebo mikroténové fólie. Příprava krému: Želatinu namočíme ve 125 ml studené vody a necháme nabobtnat. Mezitím vyšleháme šlehačku dotuha, smícháme s tvarohem, jogurtem a cukrem. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání nahřejeme (nevaříme!) až do úplného rozpuštění. Ihned poté do ní vmícháme dvě lžíce krému a to celé promícháme ve zbytku krému, případně dosladíme podle chuti. Směs promícháme s kousky ovoce. Připravíme si upečené piškotové těsto tak, že si vyměříme délku těsta podle hluboké formy na tunel, která má rozměry 30 x 12 cm na tunel, odřízneme (musí nám zůstat díl na přikrytí) a společně s plátnem nebo mikroténovou fólií vložíme do formy a vysteleme ji. Přečnívající piškot odřízneme. Do formy s piškotem rozetřeme krém z ovocem, překryjeme dílem piškotu a necháme v lednici ztuhnout. Po ztuhnutí (nejlépe druhý den) vyklopíme piškotový tunel a potřeme ho šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem Smetana-fix. Povrch ještě dozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem.
Poznámka k receptu na Tvarohový tunel s ovocem: Dělala jsem dva moučníky a a použila jsem fotky z obou. Jeden jsem plnila jahodami a druhý ze směsi ovoce. Použila jsem i oba způsoby pro vložení do formy - plátno i fólii, jak je vidět z fotek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohový tunel s ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 21.06.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 5 vajec 12 dkg polohrubé mouky 12 dkg krupicového cukru 1 lžička solamylu špetka soli nebo pár kapek citronové šťávy Krém: 50 dkg ovoce (část odložit na odobení) 4 dl smetanového jogurtu 2 dl šlehačky 40% nebo 36% 15 dkg tvarohu s vanilkovou příchutí 40 g čiré želatiny 3 lžíce moučkového cukru (možno přisladit) Na potažení a ozdobení moučníku: 4dl šlehačky 2 ztužovače Smetana-fix
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohový tunel s ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohový tunel s ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohový tunel s ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|