RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarohový tunel s ovocem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarohový tunel s ovocem, recepty Tvarohový tunel s ovocem, Tvarohový, tunel, ovocem


Recept na Tvarohový tunel s ovocem

Recept na Tvarohový tunel s ovocem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Tvarohový tunel s ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 5 vajec 12 dkg polohrubé mouky 12 dkg krupicového cukru 1 lžička solamylu špetka soli nebo pár kapek citronové šťávy Krém: 50 dkg ovoce (část odložit na odobení) 4 dl smetanového jogurtu 2 dl šlehačky 40% nebo 36% 15 dkg tvarohu s vanilkovou příchutí 40 g čiré želatiny 3 lžíce moučkového cukru (možno přisladit) Na potažení a ozdobení moučníku: 4dl šlehačky 2 ztužovače Smetana-fix.

Tvarohový tunel s ovocem
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarohový tunel s ovocem

Recept na Tvarohový tunel s ovocem:
Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý hladký sníh. Do vyšlehaného sněhu po kapkách metličkou vmícháváme rozmíchané žloutky a nakonec pomalu vmícháváme mouku smíchanou se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem od středu do stran na stejnoměrnou vrstvu a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 5 -7 minut. Já jsem pekla na nižším plechu o vnitřních rozměrech 32 x 40 cm. Jinak je vhodný plech 25 x 40 cm. Po mírném vychlazení odlepíme papír a těsto přemístíme na pocukrovaný díl plátna (utěrky) nebo mikroténové fólie. Příprava krému: Želatinu namočíme ve 125 ml studené vody a necháme nabobtnat. Mezitím vyšleháme šlehačku dotuha, smícháme s tvarohem, jogurtem a cukrem. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání nahřejeme (nevaříme!) až do úplného rozpuštění. Ihned poté do ní vmícháme dvě lžíce krému a to celé promícháme ve zbytku krému, případně dosladíme podle chuti. Směs promícháme s kousky ovoce. Připravíme si upečené piškotové těsto tak, že si vyměříme délku těsta podle hluboké formy na tunel, která má rozměry 30 x 12 cm na tunel, odřízneme (musí nám zůstat díl na přikrytí) a společně s plátnem nebo mikroténovou fólií vložíme do formy a vysteleme ji. Přečnívající piškot odřízneme. Do formy s piškotem rozetřeme krém z ovocem, překryjeme dílem piškotu a necháme v lednici ztuhnout. Po ztuhnutí (nejlépe druhý den) vyklopíme piškotový tunel a potřeme ho šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem Smetana-fix. Povrch ještě dozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem.

Poznámka k receptu na Tvarohový tunel s ovocem:
Dělala jsem dva moučníky a a použila jsem fotky z obou. Jeden jsem plnila jahodami a druhý ze směsi ovoce. Použila jsem i oba způsoby pro vložení do formy - plátno i fólii, jak je vidět z fotek.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohový tunel s ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pipre (Jana)
  • Datum vložení: 21.06.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na těsto: 5 vajec 12 dkg polohrubé mouky 12 dkg krupicového cukru 1 lžička solamylu špetka soli nebo pár kapek citronové šťávy Krém: 50 dkg ovoce (část odložit na odobení) 4 dl smetanového jogurtu 2 dl šlehačky 40% nebo 36% 15 dkg tvarohu s vanilkovou příchutí 40 g čiré želatiny 3 lžíce moučkového cukru (možno přisladit) Na potažení a ozdobení moučníku: 4dl šlehačky 2 ztužovače Smetana-fix
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohový tunel s ovocem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohový tunel s ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohový tunel s ovocem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist