|
Recept na Tvarohový dezert s želé
Recept na Tvarohový dezert s želé je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Tvarohový dezert s želé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
krém: 1 pomazánkové máslo, 1 měkký tvaroh ve vaničce (je jedno jaký má obsah tuku), 1 smetana ke šlehání, 3 lžíce cukru, 3 lžíce šlehačky v prášku nebo 2 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, pořádného panáka rumu korpus: 1 balení bebe sušenek želé a ozdoba: 250 ml vody (šťávy z kompotu), 3 lžíce cukru, dortové želé, 3 banány nebo jiné ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohový dezert s želé
Recept na Tvarohový dezert s želé: Do menšího pekáčku či formy položíme bebe sušenky tak, aby pokryly dno, ideální velikost formy 3x4 sušenky, potom je pokapeme trochou rumu, ale nemusíme. V míse smícháme cukr, ztužovač šlehačky a vanilkový cukr a zalijeme smetanou a šleháme, dokud to nezhoustne (nesmí to být tuhé, mělo by se to dobře lít), potom přidáme pomazánkové máslo, tvaroh, rum a šleháme do ztuhnutí. Polovinu krému dáme na sušenky a rozetřeme, zbylé sušenky nalámeme na poloviny a poklademe je na krém a trochu přitlačíme, natřeme zbytek krému. Poklademe na kolečka nakrájené banány (nebo jiné ovoce). V malém hrnci smícháme cukr, dortové želé a vodu a přivedeme k varu, minutu povaříme a potom tím přelijeme ovoce (nebo to uděláme podle návodu na obalu). Dáme na pár hodin ztuhnout.
Poznámka k receptu na Tvarohový dezert s želé: Můžeme použít i 2 pomazánková másla (bez příchuti) nebo tvarohy. Nejlépe poznáme, že je moučník hotov, pokud budou sušenky ze spodku pěkně nasáklé a když píchneme špejli do moučníku, půjde to trochu ztuha.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohový dezert s želé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle rozkrájení
- Datum vložení: 27.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: krém: 1 pomazánkové máslo, 1 měkký tvaroh ve vaničce (je jedno jaký má obsah tuku), 1 smetana ke šlehání, 3 lžíce cukru, 3 lžíce šlehačky v prášku nebo 2 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, pořádného panáka rumu korpus: 1 balení bebe sušenek želé a ozdoba: 250 ml vody (šťávy z kompotu), 3 lžíce cukru, dortové želé, 3 banány nebo jiné ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohový dezert s želé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohový dezert s želé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohový dezert s želé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|