|
Recept na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Recept na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Tvarohovo-jablečný kynutý koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 40g másla, 125ml mléka, 250g hladké mouky, 21g droždí, 40g cukr krupice, 1 ks vejce, 1/2 lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 70g cukr krupice, 2 ks vejce, 250g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 30g změklého másla. Na koláč: 600g jablek, 1 lžíce citronové šťávy, 35g mandlových lupínků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Recept na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč: Těsto dáme do pekárny v pořadí tekuté-sypké. Pokud nemáme pekárnu, uděláme klasický kvásek, těsto vypracujeme ručně a na teplém místě necháme vykynout. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Připravíme tvarohovou náplň: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh vyšleháme s měkkým máslem, žloutky, krupicovým cukrem a půl balíčkem vanilkového pudinku dohladka. Z bílků, špetky soli, půl balíčku vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do tvarohové směsi. Vykynuté těsto rozložíme do vymazaného plechu, potřeme tvarohovou směsí, poklademe jablky a posypeme mandlemi. Pečeme cca 45-50 min v troubě vyhřáté na 170 st.
Poznámka k receptu na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč: Zdroj-Vareni.cz. Já jsem dělala na malý plech z poloviny dávky. Pokud chceme péct na klasickém větším plechu, dávku zdvojnásobíme, jen do tvarohu nedáváme 4 vajíčka, ale 3 a do těsta stačí i tak jedno vejce..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-jablečný kynutý koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 28.11.2012
- Počet porcí: malý plech 25x33 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 40g másla, 125ml mléka, 250g hladké mouky, 21g droždí, 40g cukr krupice, 1 ks vejce, 1/2 lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 70g cukr krupice, 2 ks vejce, 250g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 30g změklého másla. Na koláč: 600g jablek, 1 lžíce citronové šťávy, 35g mandlových lupínků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-jablečný kynutý koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-jablečný kynutý koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|