|
Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté
Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Tvarohové řezy velmi šťavnaté budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto : 400 hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 1 lžíce krystalového cukru, 200 ml mléka, čtvrt lžičky soli, 4 žloutky, 150 g másla nebo Hery, 2 lžíce zakysané smetany Náplň: 1 kg měkkého tvarohu, 4 bílky, 2 lžíce krupice nebo dětské krupičky, 2 vanilkové cukry, 100 g rozinek, 200 g krupicového cukru, strouhaná kůra z 1 menšího bio citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté
Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté: Nejdříve si uděláme náplň: utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj krupicový cukr a opatrně vmícháme do tvarohu. Pak si zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, zalejeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru. Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo, zakysanku a vypracujeme tužší těsto. Nenecháme kynout. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečící papír podle velikosti plechu (40x33cm). Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme tvarohovou náplň po celé ploše. Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice. Odleželý propícháme vidličkou aby mohla unikat pára a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu ihned snížíme na 175 °C pečeme 25 minut, až povrch zrůžoví. Zchladlý moučník pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Tvarohové řezy velmi šťavnaté: Když jsem pekla, ze zvyku jsem přidala máslo rozpuštěné. Těsto pak bylo řidší, ale velmi dobře se s ním pracovalo. Protože kynulo před očima, nechala jsem ho v lednici jen hodinu. Velmi mě překvapilo, že nikde nic nevytékalo, dobře to drželo tvar a proto si myslím, že by tato náplň byla vhodná na koláče. Přestože moučníku je opravdu hodně, vyplatí se jej dělat z celé dávky. Druhý den byl snad ještě lepší a myslím si, že by se mohl i zamrazit - pokud by bylo co. Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2013
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohové řezy velmi šťavnaté, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 16.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto : 400 hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 1 lžíce krystalového cukru, 200 ml mléka, čtvrt lžičky soli, 4 žloutky, 150 g másla nebo Hery, 2 lžíce zakysané smetany Náplň: 1 kg měkkého tvarohu, 4 bílky, 2 lžíce krupice nebo dětské krupičky, 2 vanilkové cukry, 100 g rozinek, 200 g krupicového cukru, strouhaná kůra z 1 menšího bio citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohové řezy velmi šťavnaté,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohové řezy velmi šťavnaté - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohové řezy velmi šťavnaté
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|