RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté, recepty Tvarohové řezy velmi šťavnaté, Tvarohové, řezy, velmi, šťavnaté


Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté

Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Tvarohové řezy velmi šťavnaté budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto : 400 hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 1 lžíce krystalového cukru, 200 ml mléka, čtvrt lžičky soli, 4 žloutky, 150 g másla nebo Hery, 2 lžíce zakysané smetany Náplň: 1 kg měkkého tvarohu, 4 bílky, 2 lžíce krupice nebo dětské krupičky, 2 vanilkové cukry, 100 g rozinek, 200 g krupicového cukru, strouhaná kůra z 1 menšího bio citronu.

Tvarohové řezy velmi šťavnaté
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté

Recept na Tvarohové řezy velmi šťavnaté:
Nejdříve si uděláme náplň: utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj krupicový cukr a opatrně vmícháme do tvarohu. Pak si zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, zalejeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru. Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo, zakysanku a vypracujeme tužší těsto. Nenecháme kynout. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečící papír podle velikosti plechu (40x33cm). Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme tvarohovou náplň po celé ploše. Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice. Odleželý propícháme vidličkou aby mohla unikat pára a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu ihned snížíme na 175 °C pečeme 25 minut, až povrch zrůžoví. Zchladlý moučník pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Tvarohové řezy velmi šťavnaté:
Když jsem pekla, ze zvyku jsem přidala máslo rozpuštěné. Těsto pak bylo řidší, ale velmi dobře se s ním pracovalo. Protože kynulo před očima, nechala jsem ho v lednici jen hodinu. Velmi mě překvapilo, že nikde nic nevytékalo, dobře to drželo tvar a proto si myslím, že by tato náplň byla vhodná na koláče. Přestože moučníku je opravdu hodně, vyplatí se jej dělat z celé dávky. Druhý den byl snad ještě lepší a myslím si, že by se mohl i zamrazit - pokud by bylo co. Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2013

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohové řezy velmi šťavnaté, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 16.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Těsto : 400 hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 1 lžíce krystalového cukru, 200 ml mléka, čtvrt lžičky soli, 4 žloutky, 150 g másla nebo Hery, 2 lžíce zakysané smetany Náplň: 1 kg měkkého tvarohu, 4 bílky, 2 lžíce krupice nebo dětské krupičky, 2 vanilkové cukry, 100 g rozinek, 200 g krupicového cukru, strouhaná kůra z 1 menšího bio citronu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohové řezy velmi šťavnaté, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohové řezy velmi šťavnaté - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohové řezy velmi šťavnaté

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist