RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem, recepty Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem, Tvarohové, pagáčky, medvědím, česnekem


Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladká múka 20 g čerstvé droždie (polovica kocky) 1 KL cukru 100 ml mlieko 150 g kyslá smotana 1 vajce 250 g margarín na pečenie 250 g tvaroh 4 zarovnané KL soli 2 hrste pokrájaných mladých listov medvedieho cesnaku na potretie 1 vajce na posyp sezam (nemusí byť).

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem:
V osladenom vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a nechám stáť cca 15 minút. Múku preosejeme, zmiešame so soľou. V kyslej smotane rozšľaháme vajce. Rukami rozdrobíme v múke margarín, potom tvaroh. Pridáme kvások a smotanu s vajcom, spracujeme tuhé cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa margarín neprehrial (nepoužijeme DP), necháme v teple stáť asi hodinu. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca 1,5-2 cm, posypeme umytými, osušenými a pokrájanými listami medvedieho cesnaku - polovicou z množstva. Preložíme na tretinu, potom na polovicu. (pozri foto) Po 10 minútach znovu vyvaľkáme, posypeme druhou polovicou listov, znovu prekladáme. Po ďalších 10 minútach ešte raz preložíme, vyvaľkáme na cca 2 cm hrúbku, pokrájame na kocky cca 4x4 cm, prípadne aké nám vyhovujú, môžu byť okrúhle - klasika. Ja robím zásadne kocky, nemám odpad. Preložíme na plech (peč.papier alebo fólia na pečenie), necháme stáť ešte 10-15 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom. Pečieme 15-18 minút pri cca 200 stupňoch, príp. podľa svojich skúseností s rúrou. Z polovice cesta som robila obyčajné tvarohové pagáčiky, bez medvedieho cesnaku. Prekladanie nie je nevyhnutné, pagáčiky nelístkujú, bol to experiment, cesnak je možné dať rovno do cesta, ako je to pri recepte v poznámke.

Poznámka k receptu na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem:
http://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s-... Nejedná sa o klasické kysnuté cesto, droždie a tvaroh cesto len nadľahčujú. Na priereze vidno štruktúru. Nie je to dusivka, vlhkosť zabezpečuje tvaroh. Pagáčiky chutia hlavne vlažné, my sme ich mali dnes ku boršču.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: magdalenka
  • Datum vložení: 10.06.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 500 g hladká múka 20 g čerstvé droždie (polovica kocky) 1 KL cukru 100 ml mlieko 150 g kyslá smotana 1 vajce 250 g margarín na pečenie 250 g tvaroh 4 zarovnané KL soli 2 hrste pokrájaných mladých listov medvedieho cesnaku na potretie 1 vajce na posyp sezam (nemusí byť)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohové pagáčky s medvědím česnekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist