|
Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem
Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladká múka 20 g čerstvé droždie (polovica kocky) 1 KL cukru 100 ml mlieko 150 g kyslá smotana 1 vajce 250 g margarín na pečenie 250 g tvaroh 4 zarovnané KL soli 2 hrste pokrájaných mladých listov medvedieho cesnaku na potretie 1 vajce na posyp sezam (nemusí byť).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem
Recept na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem: V osladenom vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a nechám stáť cca 15 minút. Múku preosejeme, zmiešame so soľou. V kyslej smotane rozšľaháme vajce. Rukami rozdrobíme v múke margarín, potom tvaroh. Pridáme kvások a smotanu s vajcom, spracujeme tuhé cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa margarín neprehrial (nepoužijeme DP), necháme v teple stáť asi hodinu. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca 1,5-2 cm, posypeme umytými, osušenými a pokrájanými listami medvedieho cesnaku - polovicou z množstva. Preložíme na tretinu, potom na polovicu. (pozri foto) Po 10 minútach znovu vyvaľkáme, posypeme druhou polovicou listov, znovu prekladáme. Po ďalších 10 minútach ešte raz preložíme, vyvaľkáme na cca 2 cm hrúbku, pokrájame na kocky cca 4x4 cm, prípadne aké nám vyhovujú, môžu byť okrúhle - klasika. Ja robím zásadne kocky, nemám odpad. Preložíme na plech (peč.papier alebo fólia na pečenie), necháme stáť ešte 10-15 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom. Pečieme 15-18 minút pri cca 200 stupňoch, príp. podľa svojich skúseností s rúrou. Z polovice cesta som robila obyčajné tvarohové pagáčiky, bez medvedieho cesnaku. Prekladanie nie je nevyhnutné, pagáčiky nelístkujú, bol to experiment, cesnak je možné dať rovno do cesta, ako je to pri recepte v poznámke.
Poznámka k receptu na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem: http://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s-... Nejedná sa o klasické kysnuté cesto, droždie a tvaroh cesto len nadľahčujú. Na priereze vidno štruktúru. Nie je to dusivka, vlhkosť zabezpečuje tvaroh. Pagáčiky chutia hlavne vlažné, my sme ich mali dnes ku boršču.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 10.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladká múka 20 g čerstvé droždie (polovica kocky) 1 KL cukru 100 ml mlieko 150 g kyslá smotana 1 vajce 250 g margarín na pečenie 250 g tvaroh 4 zarovnané KL soli 2 hrste pokrájaných mladých listov medvedieho cesnaku na potretie 1 vajce na posyp sezam (nemusí byť)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohové pagáčky s medvědím česnekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|