|
Recept na Tvarohová zebra
Recept na Tvarohová zebra je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Tvarohová zebra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na těsto: •100g Hery nebo podobného tuku, povolit (třeba trošku v MW) •100g moučkového cukru •1 vejce •1 špetka soli •225g polohrubé mouky Suroviny na náplň: •1kg tvarohu (4 vaničky, stačí 1,5% tuku) •1 zakysaná smetana (200g, já použila rostlinnou Rama Cremefine zakysaný krém jemný) •150ml mléka •150g moučkového cukru •2 vejce •1,5 balíčku vanilkového pudinku (já použila adekvátních 60g škrobu Gustin) •1 balíček vanilkového cukru •3 polévkové lžíce kakaa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohová zebra
Recept na Tvarohová zebra: Těsto: Všechny suroviny bez mouky dáme do šlehací mísy a ručním šlehačem vyšleháme, až se suroviny spojí. Stejně dobře by šla použít šlehací metla. Nakonec vsypeme mouku a vyšleháme v hladké těsto. Testo rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru. Náplň: Do šlehací nádoby (měla by stačit dvoulitrová) vyklopíme tvarohy, zakysanku, cukry a vejce. V hrnečku rozmícháme pudinkový nebo škrobový prášek v uvedeném množství mléka, po rozmíchání také vlejeme do nádoby a šlehačem (nebo metlou, ale je toho hodně!) vyšleháme na hladký krém. Polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do původní šlehací přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, nejprve zamícháme a pak důkladně zašleháme, aby nebyly kakaové hrudky. Vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylejeme vždy doprostřed, jako na fotce nahoře. Kdyby byl krém hodně hustý a tvořil “kopec”, můžeme s celou formou mírně vodorovně zatřást, tvaroh si sedne do roviny. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému. Pečení: Vyhřejeme troubu a pečeme na horkovzduch při na 175 stupňů Celsia po dobu 60 minut. Pečeme li klasickou troubou na dolní a horní ohřev, nastavíme teplotu na 190 stupňů na vyhřátí trouby i pečení. Klasicky můžeme zkusit párátkem doprostřed koláče, ale po hodině pečení už tvaroh lepit nebude. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Asi za 10 minut, nebo i déle po vyndání z trouby odstraníme zapínací obruč, pokud se někde koláč sám neodlepil, pomůžeme nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku. Chladnul nám dvě hodiny a nebyl ještě zcela studený, takže na chladnutí si nechejte dost času.
Poznámka k receptu na Tvarohová zebra: http://www.urybicky.cz/2008/07/tvarohova-zebra/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohová zebra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rybicka_rybka
- Datum vložení: 19.10.2009
- Počet porcí: 8-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Suroviny na těsto: •100g Hery nebo podobného tuku, povolit (třeba trošku v MW) •100g moučkového cukru •1 vejce •1 špetka soli •225g polohrubé mouky Suroviny na náplň: •1kg tvarohu (4 vaničky, stačí 1,5% tuku) •1 zakysaná smetana (200g, já použila rostlinnou Rama Cremefine zakysaný krém jemný) •150ml mléka •150g moučkového cukru •2 vejce •1,5 balíčku vanilkového pudinku (já použila adekvátních 60g škrobu Gustin) •1 balíček vanilkového cukru •3 polévkové lžíce kakaa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohová zebra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohová zebra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohová zebra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|