|
Recept na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
Recept na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kotlety (4 rozklepané pláty) 250g kysaného tuřanského zelí 1 chilli paprička 1 střední cibule 1 papriková klobáska 2 stroužky česneku koření Kotány žebírka slunečnicový olej, sůl, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
Recept na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím: Vepřovou kotletu nakrájíme tak že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z jedné (vnitřní strany) potřeme směsí koření Kotány žebírka smíchané s namačkaným česnekem a troškou olivového oleje. Překlopíme na polovic a necháme cca 3O minut odležet. Mezitím si nakrájíme cibulu na jemno, stejně tak i klobásku na jemné kostičky a zelí překrájíme na jemno. Do orestované cibule, přidáme klobásku a ještě chvilku orestujeme, následně přidáme zelí a na velmi jemno jednu chilli papričku. Krátce podusíme, aby zelí lehce zmněklo a dáme vychladit. Masové plátky plníme vyrobenou směsí a spíchneme párátky. Plněné kotlety obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne lehce podlejeme vodou a ještě chvilku dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť ingrediencí obsažených v kotletách. Podáváme s bramborem nejlépe šťouchaným obohaceným pažitkou.
Poznámka k receptu na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím: Tuřanské kysané zelí se vyrábí v Brně-Tuřanech, samozřejmě lze použít i jiné kysané zelí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 07.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové kotlety (4 rozklepané pláty) 250g kysaného tuřanského zelí 1 chilli paprička 1 střední cibule 1 papriková klobáska 2 stroužky česneku koření Kotány žebírka slunečnicový olej, sůl, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tuřanská kotleta plněná kysaným zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|