|
Recept na Tunel s bebe stříškou
Recept na Tunel s bebe stříškou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Tunel s bebe stříškou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody. Světlé bebe sušenky Uvařený a mírně vychlazený malinový a čokoládový pudink (nebo jiné dle vaší chuti) Ztužovač za studena dr.oetker Šlehačka na ozdobu Ztužovač smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tunel s bebe stříškou
Recept na Tunel s bebe stříškou: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel). Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku. Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V. Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V. Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá) :-) a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku. Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.
Poznámka k receptu na Tunel s bebe stříškou: Jsem docela proslulá svými tunely, hlavně u návštěv mají velký úspěch a tak jsem si říkala, že zkusím nějakou změnu pro hezký efekt. A povedlo se. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tunel s bebe stříškou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 07.04.2012
- Počet porcí: cca 10 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody. Světlé bebe sušenky Uvařený a mírně vychlazený malinový a čokoládový pudink (nebo jiné dle vaší chuti) Ztužovač za studena dr.oetker Šlehačka na ozdobu Ztužovač smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tunel s bebe stříškou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tunel s bebe stříškou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tunel s bebe stříškou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|