Recept na Tuňák v pepři
Recept na Tuňák v pepři je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Tuňák v pepři budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 steaky tuňáka (asi 3 cm silné) 4 PL směsi drcených pepřů (sečuánský, černý, zelený) pár snítek tymiánu 3 vařené žloutky šťáva z 1 citronu mořská sůl panenský olivový olej (cca 100ml).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tuňák v pepři
Recept na Tuňák v pepři: V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem. Pepře promícháme se lžičkou soli a ve směsi obalíme tuňáka. Rozpálíme gril či grilovací pánev a opékáme na ní plátky tuňáka asi 2 minuty z každé strany. Měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý. Vyjmeme a necháme asi minutu stát. Pak ostrým nožem nakrájíme asi po 1 cm proužky zhruba do 2/3 síly plátku. Do zářezů "nacpeme" omáčku a steak posypeme posekaným tymiánem. Dozdobíme citronem a podáváme se salátem a bagetkou.
Poznámka k receptu na Tuňák v pepři: hmm... z tuňáka steak tady těžko Anežko.. potažmo Vašku krásně to vypadá, foto jak z partesu.. už ti další bodík nesu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tuňák v pepři, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 02.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 steaky tuňáka (asi 3 cm silné) 4 PL směsi drcených pepřů (sečuánský, černý, zelený) pár snítek tymiánu 3 vařené žloutky šťáva z 1 citronu mořská sůl panenský olivový olej (cca 100ml)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tuňák v pepři,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tuňák v pepři - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tuňák v pepři
|
|