|
Recept na Tuňák s citronovou omáčkou
Recept na Tuňák s citronovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Tuňák s citronovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 plátky chlazeného tuňáka (po 125g), olivový olej, sůl, pepř z mlýnku, větvička rozmarýnu, mladý chřest omáčka: 1/2 citronu, smetana ke šlehání, lžíce medu, plátek másla, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tuňák s citronovou omáčkou
Recept na Tuňák s citronovou omáčkou: Do varné mísy vložíme plátky tuňáka, které jsme 3-4h před pečením posypali po obou stranách solí a pepřem. Přelijeme je 8 lžícemi olivového oleje a nahoru položíme větvičku rozmarýnu. Mísu zakryjeme a pečeme asi 15 minut při 250°. Mezitím si do hrnce připravíme smetanu, jemně nastrouhanou kůru z půlky citronu a lžíci medu. Pomocí metličky směs vyšleháme na plotně a v okamžiku varu odstavíme z plotny, přidáme žloutek a vyšleháme. Nakonec vložíme máslo, štávu z půlky citronu a trošku soli. Vyšleháme a necháme odstát. Víko varné mísy odklopíme a pečeme ještě asi 5minut, než se utvoří na rybě hnědavé okraje. Mezitím vhodíme do vroucí vody chřest a necháme jej projít varem 3 minuty. Přes malý cedník procedíme na talíř omáčku, na ni uložíme plátek tuňáka a na stranu chřest jako přílohu. Přizdobíme citronem a větvičkou čerstvého roymarýnu.
Poznámka k receptu na Tuňák s citronovou omáčkou: Rozmarýn je hodně aromatický, proto a dva plátky ryby použijte max. 1 nerozemnutou větvičku. Kdo nemá rád chřest, může jako přílohu použít malé vařené brambůrky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tuňák s citronovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alingaa (Alena)
- Datum vložení: 17.11.2009
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 plátky chlazeného tuňáka (po 125g), olivový olej, sůl, pepř z mlýnku, větvička rozmarýnu, mladý chřest omáčka: 1/2 citronu, smetana ke šlehání, lžíce medu, plátek másla, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tuňák s citronovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tuňák s citronovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tuňák s citronovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|