|
Recept na Trvanlivé ovocné šťávy
Recept na Trvanlivé ovocné šťávy je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Trvanlivé ovocné šťávy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
ovoce - rybíz, jahody, maliny, ostružiny, cukr, kyselina sorbová.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Trvanlivé ovocné šťávy
Recept na Trvanlivé ovocné šťávy: Ovoce pečlivě omyjeme, nejlépe 3x, z toho 1x ve vlažné vodě. Oprané ovoce dáme do nádoby, ve které ho budeme vařit a nalijeme na něj vodu. Nad rybíz /odstopkovaný/ do výše 13 cm, nad ostatní stačí 6-8 cm. Přivedeme ho pomalu k varu, ale nevaříme a takto ho pak necháme 2 hodiny vyluhovat. Pak ho přecedíme přes husté síto. Na každý litr šťávy dáme 0,85 kg cukru, opět přivedeme k varu, ale jen přivést, nevařit. Na 4 l šťávy přidáme 1 sáček kyseliny sorbové, zamícháme a přecedíme přes síto, do kterého dáme 1 cm vrstvu sterilní gázy. Ta se vymění po 3 l šťávy. Láhve vymyjeme horkou vodou a plníme je horkou šťávou. Uzavřeme je až druhý den korkem a nebo jiným uzávěrem. Takto zpracované šťávy vydrží v chladnu a temnu až 2 roky, aniž by se zkazily.
Poznámka k receptu na Trvanlivé ovocné šťávy: Dnes mi volala kamarádka, jestli nemám nějaký recept na rybízovou šťávu, tak ho dávám k dispozici všem. Ať se vám povede, pokud ji budete také vyrábět. Žádný recept na její výrobu jsem tu nenašla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Trvanlivé ovocné šťávy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 17.09.2010
- Počet porcí: 24
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: ovoce - rybíz, jahody, maliny, ostružiny, cukr, kyselina sorbová
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na trvanlivé ovocné šťávy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Trvanlivé ovocné šťávy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Trvanlivé ovocné šťávy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|