|
Recept na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním
Recept na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády.
K přípravě Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky, 20 dkg cukru krupice, 3 žloutky, 20 dkg rozpuštěného tuku - máslo, sádlo a několik lžic oleje, rum, 1 sáček sušeného droždí a 1/2 kostky čerstvého - nebo obráceně, mléko cca 4-5 dcl, lžička soli Náplň: nadrobené perníčky ruměnky, sekané ořechy, rozinky, rum, kandované ovoce, změklé máslo, med. Vajíčko na potření, vanilkový cukr a mandlové lupínky na posypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním
Recept na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním: Klasicky zaděláme kynuté těsto, které pak vyválíme na plát. potřeme ho změklým máslem a pokapeme rozpuštěným medem. Stěrkou med v másle rozetřeme a na tento základ pak dáme sypání ze všech ingrediencí. Pak vše pokropíme rumem. Uděláme záviny, na 1 plech dávám 3 a necháme nakynout. Po nakynutí rozstříháme cik-cak nůžkami na trojúhelníky, potřeme vajíčkem, posypeme jemně vanilkovým cukrem a posypeme lupínky mandlí. Pečeme cca při 180 st.
Poznámka k receptu na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním: Z této dávky jsou 4 větší nebo 5 menších závinů, ale nebojte se, hezky voní a jsou hodně jedlé. U nás jsou ve velké oblibě česnekové trojhránky, které tu už mám a včera mě napadlo udělat jejich sladkou variantu. Ujaly se obojí, i tyto zmizely rychlostí blesku. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 15.06.2010
- Počet porcí: 30-40
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
- Suroviny: 1 kg hladké mouky, 20 dkg cukru krupice, 3 žloutky, 20 dkg rozpuštěného tuku - máslo, sádlo a několik lžic oleje, rum, 1 sáček sušeného droždí a 1/2 kostky čerstvého - nebo obráceně, mléko cca 4-5 dcl, lžička soli Náplň: nadrobené perníčky ruměnky, sekané ořechy, rozinky, rum, kandované ovoce, změklé máslo, med. Vajíčko na potření, vanilkový cukr a mandlové lupínky na posypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Trojhránky s medovým máslem a ořechovým sypáním
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|