|
Recept na Tříbarevná sametová roláda
Recept na Tříbarevná sametová roláda je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Tříbarevná sametová roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 6 vajec 6 lžic cukru krupice 1 lžička jedlé sody 3,5 lžíce kakaa na vaření krém: 200 ml mléka 2 - 3 lžíce polohr. mouky 1 žloutek 250 g másla 1 vanilk. cukr 3 lžíce moučkového cukru 2,5 lžíce kakaa na vaření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tříbarevná sametová roláda
Recept na Tříbarevná sametová roláda: Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozehřátým tukem - máslem (vyplatí se potřít jak plech, tak povrch papíru - ten pak půjde z piškotu pěkně stáhnout). Plát pečeme v troubě vyhřáté na 175°C po dobu asi 15 - 20 minut. Ještě horký ho můžeme hned po upečení srolovat i s podkladovým papírem (na utěrku ho nepřeklápíme, protože je jemný a mohl by se potrhat). Krém: Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, do které vmícháme po odstavení a zchladnutí žloutek. Kaši pak zcela vychladíme. Zvlášť vyšleháme v misce změklé máslo s cukrem a kaši do pěny postupně zašleháme. Vzniklý krém rozdělíme na 2 poloviny - do jedné zašleháme vanilkový cukr, do druhé moučkový cukr smíchaný s práškovým kakaem. Zchladlý upečený plát rozvineme, stáhneme z něj opatrně papír a natřeme na něj rovnoměrně veškerý světlý krém. Vrstvu rovně uhladíme a ještě opatrněji na ni rozetřeme krém kakaový (pozor, aby se nám vrstvy nepromíchaly). Plát potom srolujeme a roládu necháme důkladně vychladit. Je to výkon, ale stojí to za to ;) Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Tříbarevná sametová roláda: mnam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tříbarevná sametová roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hankavi (Hanka)
- Datum vložení: 25.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: těsto: 6 vajec 6 lžic cukru krupice 1 lžička jedlé sody 3,5 lžíce kakaa na vaření krém: 200 ml mléka 2 - 3 lžíce polohr. mouky 1 žloutek 250 g másla 1 vanilk. cukr 3 lžíce moučkového cukru 2,5 lžíce kakaa na vaření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tříbarevná sametová roláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tříbarevná sametová roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tříbarevná sametová roláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|