|
Recept na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem
Recept na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Třešňové řezy s tvarohovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 300 g polohrubé mouky 100 g cukru krystal 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 250 ml mléka 3 lžíce kakaa (já ho nedala a na světlé těsto jsem dala makovou nádivku) Třešně (asi půl kila) Tvarohový přeliv: 70 g másla 140 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 vejce 60 g škrobové moučky (Gustin) 1 balíček vanilkového pudinku 3 tvarohy ve vaničce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem
Recept na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo, mléko, vejce a vše dobře promícháme. Těsto je dost hutné, stěrkou ho rozetřeme na velký hluboký plech (já mám 28 x 35cm). Na těsto naskládáme třešně jednu vedle druhé (doporučuji vypeckovat) nebo můžeme použít i jiné ovoce jako meruňky, broskve apod. Na tvarohový přeliv si utřeme máslo s cukry do pěny, přidáme vejce, znovu utřeme a přidáme, škrob, vanilkový pudinkový prášek a nakonec tvarohy. Vše dobře promícháme a nalijeme na těsto s třešněmi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Tvarohový přeliv musí být tuhý a pevný a můžeme zkusit špejlí, zda je upečené spodní těsto. Necháme vychladnout a krájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem: Recept je kombinací dvou receptů, které jsem našla na internetu. Jsou dost syté, ale vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Třešňové řezy s tvarohovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 13.09.2012
- Počet porcí: 28
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 300 g polohrubé mouky 100 g cukru krystal 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 250 ml mléka 3 lžíce kakaa (já ho nedala a na světlé těsto jsem dala makovou nádivku) Třešně (asi půl kila) Tvarohový přeliv: 70 g másla 140 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 vejce 60 g škrobové moučky (Gustin) 1 balíček vanilkového pudinku 3 tvarohy ve vaničce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na třešňové řezy s tvarohovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Třešňové řezy s tvarohovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Třešňové řezy s tvarohovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|