|
Recept na Transylvánské vrstvené zelí
Recept na Transylvánské vrstvené zelí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Transylvánské vrstvené zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kyselého nebo marinovaného zelí, 1 kg vepřového, nakrájeného na kostky, 0,5 kg slaniny vcelku,1 hrnek rýže, 1 velká nasekaná cibule, 2 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce sladké papriky, 0,5 kg polské nebo jiné klobásy na plátky pokrájené, 0,5 l vývaru, 1 1/2 hrnku zakysané šlehačky, 2 dl mléka, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Transylvánské vrstvené zelí
Recept na Transylvánské vrstvené zelí: Zelí propláchněte vodou, kyselé zelí nechte 10-20 minut stát ve vodě ať se sníží kyselost. Vymačkejte z něj vodu a dejte stranou. Slaninu nakrájejte na kostky, na kůži nechte tak 0,5 cm zbytek a tu nakrájejte na větší proužky. Opečte slaninu na pánvi, potom kostečky vyndejte. Rýži povařte asi 3 minuty, sceďte, propláchněte vodou a dejte stranou. Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi na tuku ze slaniny. Pak vyndejte maso a přidejte do misky s opečenou slaninou, do tuku dejte osmahnout cibulku dozlatova, přidejte česnek, znovu osmahněte. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a vše dejte do misky s masem a slaninou. Na pánvi osmahněte klobásu, opět na tuku ze slaniny, pak dejte klobásu do misky s ostatními věcmi. Do pánve vlijte polovinu vývaru, uveďte do varu a rozpusťte vše co je v pánvi přichyceno, pak vlijte také do mísy a vše řádně promíchejte. Do zapékací mísy rozprostřete vrstvou zelí, pokryjte masovou směsí, na to dejte rýži a jako poslední vrstvu zase zelí. Zalijte směsí mléka se zakysanou šlehačkou. Na to položte proužky slaniny s kůží, posolte, popepřete. Zapékejte nezakryté celkem asi 1 1/4 hodiny, po hodině zalijte zbytkem vývaru. K tomu podáváme brambory, ale s chlebem a hlavně pivem je to moc dobré.
Poznámka k receptu na Transylvánské vrstvené zelí: Já vím že už tady je recept na Skladane kolozvarske zeli, nechci vytvořit "dvoják" receptu, ale další varianta je snad dovolena. Tenhle recept je z knihy Josepha Wechsberga Jak se vařilo za Rakouska. Recept je to poněkud pracný, ale jak doma říkáme, výsledek je úměrný námaze. Tak dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Transylvánské vrstvené zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 17.06.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 kg kyselého nebo marinovaného zelí, 1 kg vepřového, nakrájeného na kostky, 0,5 kg slaniny vcelku,1 hrnek rýže, 1 velká nasekaná cibule, 2 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce sladké papriky, 0,5 kg polské nebo jiné klobásy na plátky pokrájené, 0,5 l vývaru, 1 1/2 hrnku zakysané šlehačky, 2 dl mléka, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na transylvánské vrstvené zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Transylvánské vrstvené zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Transylvánské vrstvené zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|