|
Recept na Tradiční matesy ze solených sleďů
Recept na Tradiční matesy ze solených sleďů je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Tradiční matesy ze solených sleďů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 solení sledi (cca 25 cm) 3-4 cibule 8 bobkových listů 1 lžíce celého pepře 1 lžíce celého nového koření slunečnicový nebo řepkový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tradiční matesy ze solených sleďů
Recept na Tradiční matesy ze solených sleďů: Soleným rybám odřízneme hlavu, ocas a ploutve. Nařízneme břišní dutinu a vybereme mlíčí, které očistíme a nakrájíme nadrobno. Rybu rozevřeme jako knihu a vyjmeme páteř - spolu s žeberními kostmi. Maso, které ulpělo na kostře, obereme a spolu s mlíčím ho vhodíme do připravené misky, určené pro maso k nakládání. Větší a pevnější kosti, které zbyly ve svalovině, odstraníme prsty, případně pinzetou. Upravené vykostěné ryby nakrájíme i s kůží na kousky velikosti soust a přidáme k mlíčí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, případně půlkolečka - podle její velikosti. Do vhodné nádoby se šroubovacím uzávěrem dáváme střídavě vrstvu cibule, rybího masa a koření (nové koření, pepř, bobkový list). Vrstvíme do spotřebování surovin a následně zalijeme olejem. Nakládáme 2-4 dny a konzumujeme s čerstvým pečivem, například k pivu.
Poznámka k receptu na Tradiční matesy ze solených sleďů: Recept jsem tu nenašla, takže přidávám...:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tradiční matesy ze solených sleďů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 2 solení sledi (cca 25 cm) 3-4 cibule 8 bobkových listů 1 lžíce celého pepře 1 lžíce celého nového koření slunečnicový nebo řepkový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tradiční matesy ze solených sleďů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tradiční matesy ze solených sleďů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tradiční matesy ze solených sleďů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|