RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tortilly zapečené s houbami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tortilly zapečené s houbami, recepty Tortilly zapečené s houbami, Tortilly, zapečené, houbami


Recept na Tortilly zapečené s houbami

Recept na Tortilly zapečené s houbami je zařazen v kategorii houby. K přípravě Tortilly zapečené s houbami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 tortilly (průměr 25 cm) 250 g nakrájených hub 4 plátky slaniny nakrájené najemno hrst sušených hub 70 g sýru fontina-nastrouhaného , nebo jiného, který se dobře rozehřívá 20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu máslo na vymazání zapékací misky sůl Na omáčku: 35 g másla 50 g hladké mouky ½ l plnotučného mléka špetka muškátového oříšku sůl.

Tortilly zapečené s houbami
Zvětšit obrázek

Recept na Tortilly zapečené s houbami

Recept na Tortilly zapečené s houbami:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku (měla jsem o průměru 26 cm) vymažeme máslem. Předem namočené sušené houby slijeme a vodu z nich dáme do velké mísy a tortilly v ní z obou stran namočíme. Na rozpálenou pánev dáme slaninu a houby, včetně sušených a asi 5 minut je osmažíme. Mírně osolíme a dáme stranou. Teď si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi minutu mícháme. Za stálého promíchávání metličkou postupně přiléváme mléko, dokud nebude omáčka hladká. Odstavíme, přidáme špetku muškátového oříšku a mírně osolíme. Vezmeme si zapékací misku. Na dno položíme první torttilu a přelijeme ji v tenké vrstvě omáčkou, asi 1/3 množství. Položíme další torttilu, na ni rovnoměrně rozložíme připravené houby (několik si jich necháme na ozdobení). Přelijeme 2/3 omáčky a posypeme sýrem fontina. Položíme třetí torttilu, zalijeme zbylou třetinou omáčky, posypeme nastrouhaným parmezánem a dozdobíme houbami. Pečeme do zlatova asi 20 minut. Pak nakrájíme na porce a podáváme.

Poznámka k receptu na Tortilly zapečené s houbami:
Hledala jsem využití pro velké množství zmražených hub a vzpomněla jsem si, že něco podobného dělávala moje babička s lívanci, když byla velká úroda hub. Chutná to božsky. Tortilly jsem vyráběla sama dle receptu zizaly. http://www.toprecepty.cz/recept/27368-domaci-pseni...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tortilly zapečené s houbami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
  • Datum vložení: 13.03.2014
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 3 tortilly (průměr 25 cm) 250 g nakrájených hub 4 plátky slaniny nakrájené najemno hrst sušených hub 70 g sýru fontina-nastrouhaného , nebo jiného, který se dobře rozehřívá 20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu máslo na vymazání zapékací misky sůl Na omáčku: 35 g másla 50 g hladké mouky ½ l plnotučného mléka špetka muškátového oříšku sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tortilly zapečené s houbami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tortilly zapečené s houbami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tortilly zapečené s houbami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist