|
Recept na Tortellini s bylinkovou náplní
Recept na Tortellini s bylinkovou náplní je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Tortellini s bylinkovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce, 400 gramů mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce vody, špetka soli. Náplň: 200 gramů špenátu (ne mražený,ale listy), 300 gramů ricotty, 2 žloutky, 100 gramů strouhaného parmazánu, 3 lžíce sekané petrželky, sůl pepř, muškátový oříšek. A ještě asi 50 gramů parmazánu na posypání a trochu másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tortellini s bylinkovou náplní
Recept na Tortellini s bylinkovou náplní: Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout. Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno. Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené. Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout. Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme. Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Tortellini s bylinkovou náplní: Ingrid, nepíšeš jakou mouku - dala jsem hladkou. Těsto jsem udělala v mixéru. Ale popravdě řečeno, jestli jsi toto dělala pro celou rodinu, tak klobouk dolu. Udělala jsem jich jenom trochu - nemám na to náturu. Jo a vařila jsem je pouze 2 minuty (byly ok), protože těsto je čerstvé a není usušené. Myslím, že 10-15 minut je moc hodně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tortellini s bylinkovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ingrid.W (Ingrid Weissmannová)
- Datum vložení: 11.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Těsto: 4 vejce, 400 gramů mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce vody, špetka soli. Náplň: 200 gramů špenátu (ne mražený,ale listy), 300 gramů ricotty, 2 žloutky, 100 gramů strouhaného parmazánu, 3 lžíce sekané petrželky, sůl pepř, muškátový oříšek. A ještě asi 50 gramů parmazánu na posypání a trochu másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tortellini s bylinkovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tortellini s bylinkovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tortellini s bylinkovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|