|
Recept na Tmavší kmíňák (chleba)
Recept na Tmavší kmíňák (chleba) je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Tmavší kmíňák (chleba) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
380 ml vody, 1 lžíce octa, 2 - 3 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 3 lžičky soli, 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné chlebové mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 2 lžíce kmínu + trochu navrch, trošku hrubé soli, štipec nastrouhaného muškátového oříšku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tmavší kmíňák (chleba)
Recept na Tmavší kmíňák (chleba): Do pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý,veku...) Pekla jsem ve skleněném pekáčku, tak vymazat olejem, přikrýt a nechat hodinu na teple kynout.Pak potřít vodou, posypat kmínem a hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a po 10 minutách teplotu snížíme na 170°C a dopečeme tak 45 minut, až má chleba tmavší kůrku a při zapíchnutí špejle zůstane suchá. Dáme ho do ošatky, nebo na mřížku potřeme olejem a necháme vystydnout. Během pečení můžeme 1-2x potřít vodou.
Poznámka k receptu na Tmavší kmíňák (chleba): Zdroj: Zdravý životní styl-chleba upraven
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tmavší kmíňák (chleba), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 03.03.2010
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 380 ml vody, 1 lžíce octa, 2 - 3 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 3 lžičky soli, 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné chlebové mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 2 lžíce kmínu + trochu navrch, trošku hrubé soli, štipec nastrouhaného muškátového oříšku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tmavší kmíňák (chleba),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tmavší kmíňák (chleba) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tmavší kmíňák (chleba)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|