Recept na Tmavší bagety
Recept na Tmavší bagety je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Tmavší bagety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na preferment: 150 ml vody, 150 g hladké mouky a 1-2 g droždí umícháme asi 10-12 h před výrobou vlastního těsta a zakryté necháme v teple kvasit. Dále: 150 ml vody 2 lžičky cukru 30-35 g oleje 2 lžičky soli 30 g mletého lněného semínka 50 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 250 g hladké mouky 8-9 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tmavší bagety
Recept na Tmavší bagety: Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu. Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/ asi 20-30 min, každá trouba peče jinak).
Poznámka k receptu na Tmavší bagety: Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tmavší bagety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 18.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na preferment: 150 ml vody, 150 g hladké mouky a 1-2 g droždí umícháme asi 10-12 h před výrobou vlastního těsta a zakryté necháme v teple kvasit. Dále: 150 ml vody 2 lžičky cukru 30-35 g oleje 2 lžičky soli 30 g mletého lněného semínka 50 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 250 g hladké mouky 8-9 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tmavší bagety,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tmavší bagety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tmavší bagety
|
|