|
Recept na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Recept na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800g filetů tilapie, šťáva z jednoho citrónu. Na hořčičnou čepici: 100g hladká mouka, 50g másla, 250 ml mléka, 80g hořčice, muškátový oříšek, petrželová nať, sůl, pepř, kousek másla na vymazání pekáčku a po jedné lžičce na každý kousek..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Recept na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí: Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty. Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek. Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici. Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla. V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min. Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.
Poznámka k receptu na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí: Něco o samotné rybě: TILAPIE NILSKÁ Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně. Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku. Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 15.07.2011
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800g filetů tilapie, šťáva z jednoho citrónu. Na hořčičnou čepici: 100g hladká mouka, 50g másla, 250 ml mléka, 80g hořčice, muškátový oříšek, petrželová nať, sůl, pepř, kousek másla na vymazání pekáčku a po jedné lžičce na každý kousek.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tilapie nilská pod hořčičnou čepicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|