RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tibetská kefírová houba

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tibetská kefírová houba, recepty Tibetská kefírová houba, Tibetská, kefírová, houba


Recept na Tibetská kefírová houba

Recept na Tibetská kefírová houba je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Tibetská kefírová houba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 PL tibetské kefírové houbičky 1/4 litru mléka-já používám krabicové 1,5%tuku Dále na přípravu je potřeba: větší zavařovací nebo plastová sklenice + plastové víčko-já používám skleněnou dózu od ledové čokolády v akci v Kauflandu plastový cedník plastovou lžíci na promíchání.

Tibetská kefírová houba
Zvětšit obrázek

Recept na Tibetská kefírová houba

Recept na Tibetská kefírová houba:
Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme 1/4 litrem studeného mléka a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát. Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme, přecedíme, houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme. Houbičky časem asi tak za 14 dnů nabydou- musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý. Pokud nebudete stíhat konzumovat, můžete houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžete i za 2 dny. A nebo já také dělávám tak, že houbičky propláchnu studenou vodou, studenou i zaliju a nechám 3-4 dny v ledničce vyhladovět.

Poznámka k receptu na Tibetská kefírová houba:
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet,celkem dobře se množí,pokud budete mít větší množství,klidně dejte víc mléka a můžete si vyrábět i tvaroh,nebo dělat ochucený ovocný kokteil.Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat http://www.charliin-koutek.wgz.cz/ Také přidávám odkaz od Nadji-ať to v komentářích nezanikne-Naďi díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do... Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to: Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto: 1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu). 2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce. 3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tibetská kefírová houba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 07.07.2011
  • Počet porcí: z jedné polévkové lžíce houbiček je 1/4 l kefíru
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: 1 PL tibetské kefírové houbičky 1/4 litru mléka-já používám krabicové 1,5%tuku Dále na přípravu je potřeba: větší zavařovací nebo plastová sklenice + plastové víčko-já používám skleněnou dózu od ledové čokolády v akci v Kauflandu plastový cedník plastovou lžíci na promíchání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tibetská kefírová houba, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tibetská kefírová houba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tibetská kefírová houba

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist