|
Recept na Thajská rybí polévka
Recept na Thajská rybí polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Thajská rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g jakékoli mořské ryby (měla jsem tresku) 10 ks garnel nebo krevet 2 mrkve 1 velké oloupané rajče 100 g vyzrálé dýně 2 stonky řapíkatého celeru 2 cibule 4 stroužky česneku 1 syrová chilli paprička (může se dát i více) šťáva z půlky citronu 3 čajové lžičky karí-thajský typ 2 hřebíčky citronová tráva sůl 3 lžíce olej 0,75 l zeleninového vývaru 0,75 l rybího vývaru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Thajská rybí polévka
Recept na Thajská rybí polévka: Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme rybu, 2 hřebíčky, citronovou trávu a od bodu varu vaříme 15 minut. Na poslední minutu přidáme ocásky krevet a pak je vyndáme a položíme si je na nahřátý talíř. Na druhý talíř si prsty rozdrobíme uvařenou rybu. Než jsme si uvařili rybí vývar, dáme do většího hrnce olej, nakrájenou cibuli na jemno, dva utřené stružky česneku, chilli papričku nakrájenou na malé kousky (i se semínky) a necháme 5 minut smažit, Pak přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a dýni. Když je zelenina osmažená, přidáme karí, dva prolisované stroužky česneku a rajče nasekané na malé kousky. Vše promícháme a zalijeme zeleninovým a přecezeným rybím vývarem. Hrnec přiklopíme a vaříme 20 minut. Pak polévku rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťávou a dle chuti dosolíme. Nakonec vložíme rozdrobenou rybu, zamícháme a je hotovo. Podáváme s krevetou, napíchnutou na bambusové slámce s kouskem citrónu a miskou rýže. U nás není rýže v patřičné vážnosti, tak aby byli spokojeni všichni, podávalo se s osmaženým chlebem.
Poznámka k receptu na Thajská rybí polévka: Malule by nikdy rýži nevyměnila za chleba.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Thajská rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 16.01.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 150 g jakékoli mořské ryby (měla jsem tresku) 10 ks garnel nebo krevet 2 mrkve 1 velké oloupané rajče 100 g vyzrálé dýně 2 stonky řapíkatého celeru 2 cibule 4 stroužky česneku 1 syrová chilli paprička (může se dát i více) šťáva z půlky citronu 3 čajové lžičky karí-thajský typ 2 hřebíčky citronová tráva sůl 3 lžíce olej 0,75 l zeleninového vývaru 0,75 l rybího vývaru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na thajská rybí polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Thajská rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Thajská rybí polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|