|
Recept na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou
Recept na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Půl sáčku jakýchkoliv těstovin(dala jsem kolínka), 6 středních brambor, 1 cibule, 1 celý pórek, 150 g měkkého salámu(dala jsem salám na bramborový salát), 100 g nivy, 50 g anglické slaniny, 3 vajíčka, 200 ml 12% smetany(nebo mléka), 3 strouzky česneku, olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou
Recept na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou: Nejprve si uvaříme těstoviny a brambory ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na malé kousky a dáme jí osmažit na rozpuštěnou a pokrájenou anglickou slaninou v pekáči (ve kterém budeme vše péct), přidáme k ní malinko oleje, když cibulka zrůžoví, propasírujeme ještě česnek. Do mísy dáme těstoviny, brambory na malé kostičky(jako na bramborový salát), salám na malé kousky, pórek na půlkolečka, nastrouhanou nivu a dáme osmaženou cibulku s česnekem-všechno důkladně promícháme a podle chuti osolíme a znovu promícháme, dáme péct v pekáčku, ve kterém jsme smažili cibuli (máme ho od oleje pomaštěný), vložíme do rozehřáté trouby na 200°C na 30 minut. Mezi tím si vajíčka rozšleháme ve smetaně, tím polijeme těstoviny s bramborama a dáme ještě na 10-15 minut ještě zapéct.
Poznámka k receptu na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou: Nikdy bych nevěřila, jak úžasně chutná trojkombinace těstovin+brambor+pórku, ani by tam už nic nemuselo být jen sůl. Opravdu velká dobrota.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 11.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Půl sáčku jakýchkoliv těstovin(dala jsem kolínka), 6 středních brambor, 1 cibule, 1 celý pórek, 150 g měkkého salámu(dala jsem salám na bramborový salát), 100 g nivy, 50 g anglické slaniny, 3 vajíčka, 200 ml 12% smetany(nebo mléka), 3 strouzky česneku, olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Těstoviny a brambory zapečené s pórkem a nivou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|