|
Recept na Těstovinový salát v sýrové omáčce
Recept na Těstovinový salát v sýrové omáčce je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Těstovinový salát v sýrové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těstoviny - spirálky ( motýlky ) máslo 1 lžička, česnek 2 -3 stroužky, smetana 1 krabička, sýry - Eidam normální +uzený,niva,parmezán,.. bylinky - petrželka, pažitka, bazalka, oregano, tymián ( nebo směs sušených ) čerstvá paprika cherry rajčata, zelená cibulka, pórek..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Těstovinový salát v sýrové omáčce
Recept na Těstovinový salát v sýrové omáčce: Těstoviny uvaříme dle návodu - já do salátu vařím do měkka. Prolijeme studenou vodou a dáme vykapat. Mezitím si na hluboké pánvi, nebo v kastrolku, rozehřejeme máslo,přidáme prolisovaný česnek a orestujeme, poté vložíme bylinky a ihned zalijeme smetanou. Prohřejeme a vložíme nakrájené sýry (směs sýrů si každý může udělat sám, dle toho, co mu chutná). Zamícháme a pomalu zavaříme, až vznikne hustá omáčka. Osolíme, jemně opepříme a omáčku vypneme. Do těstovin vmícháme vlažnou omáčku a dáme vychladit. Zeleninu si nakrájíme na jemné proužky,rajčata na šestinky a vmícháme do vychladlých těstovin. Dosolíme o trošku více, protože těstoviny a zelenina hodně soli pojmou. Salát necháme pár hodin proležet, aby se chuti stačili propojit. Já dělám salát den dopředu, když vím,že druhý den nebude tolik času. Před podáváním ještě dle potřeby dosolíme a dochutíme čerstvě namletým pepřem (není nutný). Uchovávám v lednici ale před konzumací ho vyndavám tak 15 min. dopředu, aby nebyl přechlazený.
Poznámka k receptu na Těstovinový salát v sýrové omáčce: Tento salát dělám poměrně často a vím, že bude hned pryč. Určitě by šel i jako příloha k přírodním kuřecím pochoutkám, ale sám o sobě je dost sytý, takže stačí bagetka,chléb...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Těstovinový salát v sýrové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 16.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Těstoviny - spirálky ( motýlky ) máslo 1 lžička, česnek 2 -3 stroužky, smetana 1 krabička, sýry - Eidam normální +uzený,niva,parmezán,.. bylinky - petrželka, pažitka, bazalka, oregano, tymián ( nebo směs sušených ) čerstvá paprika cherry rajčata, zelená cibulka, pórek.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na těstovinový salát v sýrové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Těstovinový salát v sýrové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Těstovinový salát v sýrové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|