|
Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky
Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Těsto všestranného využití pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
několik plátků toustového chleba, nejlépe toho světlého amerického,1 lžíce stolního oleje, ale olivový ne, vlažné mléko, špetka soli a polohrubá mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky
Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky: Toustový chléb natrháme na menší kousky a zalejeme vlažným mlékem a olejem, ale nesmíme ho nalít příliš, aby to neplavalo, jen do mírného zvlhnutí. Pak přisypáváme mouku a zapracováme ji rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby šlo válet, což na podmoučněné podložce posléze provedeme. Formičkou nebo skleničkou vykrojíme kolečka, naplníme náplní a uvaříme ve vroucí vodě. Po vyplavání vaříme už jen cca 2 - 3 minuty. Jako sladkou náplň jsem použila švestková povidla, na slano je mleté uzené maso, ale mohlo by být i jiné.
Poznámka k receptu na Těsto všestranného využití pro začátečníky: Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na halušky a původním na cibulový koláč, ale třeba i vás z něj něco napadne udělat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Těsto všestranného využití pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 14.07.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: několik plátků toustového chleba, nejlépe toho světlého amerického,1 lžíce stolního oleje, ale olivový ne, vlažné mléko, špetka soli a polohrubá mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na těsto všestranného využití pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Těsto všestranného využití pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Těsto všestranného využití pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|