|
Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2x400 g kachních jater 1 konfitované kachní stehno 1 lžíce kachního sádla 1 větší šalotka 6 g rozdrceného pepře "mignonnette" 6 g cukr 5 cl Portského vína 12 g sůl Kromě toho: Prkénko nebo překližka, o něco menší než je vnitřní rozměr terinky. Papír na pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem: Játra očištíme od žil. Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Játra rozložíme do hlubší nádoby a zalijeme svařeným portem.Necháme marinovat 2-3 hodiny. Mezitím si připravíme kachní stehno. Obereme maso z kostí a odstraníme kůži. Vidličkou maso rozmělněníme-natrháme-na jemno. Na pánvi si rozehřejeme kachní sádlo a na něm si zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme rozmělněné maso. Na mírném ohni necháme 4-5 minut provařit. Z jater slejeme marinádu, kterou přidáme na pánev k masu a necháme ji trochu zredukovat.Odstavíme a necháme vystydnout. Předehřejeme si troubu na 110°C. Do keramické terinky dáme jednu část kachních jater, rukou dobře přimáčkneme aby jsme měly játra po celém dně. Na to dáme vrstvu vychladlého masa se šalotkou, kterou rozprostřeme po celé ploše nádoby. Zakončíme vrstvou z jater kterou opět rukou přimáčkneme. Terinku dáme do hlubšího pekáčku do kterého nalijeme do poloviny horkou vodu a ve vodní lázni necháme péci 1 hodinu a 15 minut. Poté vyndáme terinku z trouby a z vodní lázně a necháme odpočinout při pokojové teplotě +/- 1 hodinu. Opět vrátíme do stejného pekáčku, který nám poslouží při zachycení přebytečného tuku. Připravíme si prkénko, které zabalíme do papíru na pečení. Prkénko dáme na vrch terinky mírně přitlačíme a zatížíme např. nějakou konzervou. Společně s pekáčkem a zátěží uložíme terinku do lednice na +/- 10 hodin. Po celou dobu necháme terinku zátíženou. Po vyndání z lednice očistíme terinku od tuku, sebereme tuk z pekáčku a sundáme zabalené prkénko v papíru. Tuk, který jsme sebraly rozehřejeme a přes jemné sítko nalejeme zpět navrch terinky. Dáme zpět do lednice kde necháme terinku dva dny odležet.
Poznámka k receptu na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem: *Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové. *Pepř "mignonnette" není tak jemný jako klasický pepř mletý. *I když to v receptu není uvedeno přidal jsem do jater na jemné plátky nakrájené lanýže. *Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm. *Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní. *Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 24.02.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: 2x400 g kachních jater 1 konfitované kachní stehno 1 lžíce kachního sádla 1 větší šalotka 6 g rozdrceného pepře "mignonnette" 6 g cukr 5 cl Portského vína 12 g sůl Kromě toho: Prkénko nebo překližka, o něco menší než je vnitřní rozměr terinky. Papír na pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|