|
Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně
Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g telecího masa čerstvé menší žampiony , cca 12ks 1 pórek ( bílá část) 3 stroužky česneku ( menší) 100g anglické slaniny nakrájené na kostičky 200ml světlého piva nebo bílého vína 200ml vývaru 4 bobkové listy pár snítek tymiánu 2PL hladké mouky olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně
Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně: Telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a po menších částech postupně opékáme do hněda na pánvi s rozehřátým olejem. Opečené maso přendaváme do pekáčku. Pokud je potřeba, přidáme pár kapek oleje, slaninu, nakrájený pórek a na poloviny nebo čtvrtky nakrájené žampiony. Orestujeme a nakonec přidáme posekaný česnek. Osolíme. Zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme pivem nebo vínem. Necháme z části odpařit a přilijeme vývar, provaříme. Zhoustlou omáčku nalijeme na maso v pekáčku, přihodíme tymián a bobkové listy a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 180C. Dusíme 1,5 hodiny. Během té doby podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Pro zjemnění omáčky můžeme nakonec přidat slabý plátek másla.
Poznámka k receptu na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně: Původně byl recept z Apetitu napsán na vepřovou plec a celý pokrm se zapékal s bagetkami potřenými hořčicí, podobně jako Vlámský guláš. Takže pokud nemáte telecí, nezoufejte a zkuste z plece :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 18.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500g telecího masa čerstvé menší žampiony , cca 12ks 1 pórek ( bílá část) 3 stroužky česneku ( menší) 100g anglické slaniny nakrájené na kostičky 200ml světlého piva nebo bílého vína 200ml vývaru 4 bobkové listy pár snítek tymiánu 2PL hladké mouky olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|