|
Recept na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec
Recept na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové.
K přípravě Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
125 g teffové mouky (použila jsem tmavou teffovou od firmy Adveni Medical) ½ banánu rozmačkaného vidličkou na kaši 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička sušeného droždí cca 150-180 ml vlažné vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec
Recept na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec: Ze všech surovin umícháme řidší lívancové těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut nakynout. Pánvičku nebo lívanečník lehce potřeme olejem, rozpálíme a smažíme malé lívanečky. Na první vždy vymazávám, další již smažím nasucho. Před podáváním ozdobíme tak, jak máme lívance rádi, např. skořicovým cukrem, džemem nebo tvarohem. Na obrázku jsou s moučkovým cukrem a ovocem a s „tofu tvarohem“. Pokud zbydou, vydrží vláčné i do druhého dne.
Poznámka k receptu na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec: Teff je jednoletá travina pocházející z Etiopie. Zde představuje čtvrtinu veškerých pěstovaných obilovin. Název pochází z ahmarského slova teffa (ztracený). Toto označení je velmi výstižné, zrníčka teffu totiž měří jen 0.5-1.0 mm. Teff je bohatý na vlákninu, bílkoviny, vápník a železo. Neobsahuje lepek, je tedy vhodný pro celiaky a díky příznivému obsahu živin také pro diabetiky. Vaří se ve čtyřnásobku tekutiny, vody nebo mléka. V nedávné době u nás uvedla teff na trh firma Adveni medical. V jejich nabídce je nejen teff a teffová mouka, ale také mnoho dalších zajímavých surovin (http://www.advenimedical.cz). Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 05.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové
- Suroviny: 125 g teffové mouky (použila jsem tmavou teffovou od firmy Adveni Medical) ½ banánu rozmačkaného vidličkou na kaši 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička sušeného droždí cca 150-180 ml vlažné vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na teffové lívance bez lepku, mléka a vajec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|