|
Recept na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky
Recept na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Tažený štrůdl z komunistické kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
45 dkg hladké mouky 160ml teplé vody 3 lžíce slunečnicového oleje 2 lžičky octa 1 velké vejce + 1 žloutek sůl 20 větších jablek strouhanka skořice cukr krupice 2 vanilkové cukry 1 máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky
Recept na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky: Na vál vysypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Smícháme teplou vodu se solí, olejem a octem a rozšleháme vejce. Vylijeme do mouky a vypracujeme těsto. V troubě si předehřejeme široký hrnec. Hladké a lesklé těsto rozdělíme na 4 bochánky a dáme odpočívat pod nahřátý hrnec. Dále si připravíme strouhanku - do- zlatova opečenou. Oloupeme celá jablka. Budeme ještě potřebovat plátno o velikosti 2 větších utěrek. Asi po 45 min pomoučíme plátno a vyválíme z bochánku ovál, pak už těsto vytahuji ručně. Vytažené těsto na plátně potřu máslem, posypu strouhankou, postrouhám jablky, posypu vanilkovým cukrem, cukrem /asi 3 polévkové lžíce na nohu/, přidám skořici. Zahnu delší strany 2cm dovnitř a pomocí plátna stočím. Po každém otočení mažu máslem. Mazat povrch před pečením i po upečení. Pečeme na papíru na 190 stupňů cca 50min.
Poznámka k receptu na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky: Vím, že už tu recepty na tažené záviny jsou, ale každý má trochu jiné suroviny. S tímhle těstem se moc dobře pracuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tažený štrůdl z komunistické kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Andulina (Jana Brožová)
- Datum vložení: 04.12.2012
- Počet porcí: 4 nohy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 45 dkg hladké mouky 160ml teplé vody 3 lžíce slunečnicového oleje 2 lžičky octa 1 velké vejce + 1 žloutek sůl 20 větších jablek strouhanka skořice cukr krupice 2 vanilkové cukry 1 máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tažený štrůdl z komunistické kuchařky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tažený štrůdl z komunistické kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tažený štrůdl z komunistické kuchařky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|